Gombás-tojásos nokedli recept

Ezúttal egy ízletes gombás-tojásos nokedlit készítünk, ahol a puha nokedlik összekeveredik a szaftos gombás szósszal. A friss gombák és az aromás fokhagyma harmonikus ízkombinációt alkotnak és feldobja a hagyományos tojásos nokedli ízét. Lássuk is hogyan készül ez a recept!

Hozzávalók (4 főre):

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál sĂł
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evĹ‘kanál vaj
  • 2 dl tejszĂ­n
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt feketebors Ă­zlĂ©s szerint
  • friss petrezselyem az dĂ­szĂ­tĂ©shez

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Először elkészítjük a nokedlit. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót, amíg egy sima tésztát kapunk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés tejet vagy lisztet, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen.
  2. Tegyük félre a tésztát, és kezdjük el elkészíteni a gombás-tojásos szószt. Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra.
  3. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvasztott, adjuk hozzá a felvágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk aranybarnára.
  4. Tegyük a serpenyőbe a gombát, és pirítsuk őket addig, amíg puha és enyhén megpirultak.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt a serpenyőbe, és főzzük össze a gombával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  6. Közben tegyük fel egy nagy fazékban vizet forrni, és adjuk hozzá egy kevés sót. Amikor a víz felforrt, szaggassuk ki a nokedlit, és tegyük őket a forró vízbe. Főzzük őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd még további 1-2 percig főzzük.
  7. Amikor a nokedlik elkészültek, szűrjük le a vizet, majd tegyük félre.
  8. Keverjük össze a főtt nokedliket a gombás szósszal. Alaposan keverjük össze, hogy minden nokedli bevonódjon a szósszal.
  9. Tálaláskor szórjunk friss petrezselymet a tetejére díszítésként.

Jó étvágyat kívánunk!

 103