Gombás-tojásos nokedli recept
EzĂşttal egy Ăzletes gombás-tojásos nokedlit kĂ©szĂtĂĽnk, ahol a puha nokedlik összekeveredik a szaftos gombás szĂłsszal. A friss gombák Ă©s az aromás fokhagyma harmonikus ĂzkombináciĂłt alkotnak Ă©s feldobja a hagyományos tojásos nokedli ĂzĂ©t. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl ez a recept!
Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál só
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl tejszĂn
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt feketebors ĂzlĂ©s szerint
- friss petrezselyem az dĂszĂtĂ©shez
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- ElĹ‘ször elkĂ©szĂtjĂĽk a nokedlit. Egy nagyobb tálban keverjĂĽk össze a lisztet, a tojásokat, a tejet Ă©s a sĂłt, amĂg egy sima tĂ©sztát kapunk. Ha szĂĽksĂ©ges, adhatunk hozzá mĂ©g kevĂ©s tejet vagy lisztet, hogy a tĂ©szta könnyen kezelhetĹ‘ legyen.
- TegyĂĽk fĂ©lre a tĂ©sztát, Ă©s kezdjĂĽk el elkĂ©szĂteni a gombás-tojásos szĂłszt. Vágjuk fel a hagymát Ă©s a fokhagymát aprĂłra.
- MelegĂtsĂĽnk fel egy serpenyĹ‘t közepes lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvasztott, adjuk hozzá a felvágott hagymát Ă©s fokhagymát, Ă©s pirĂtsuk aranybarnára.
- TegyĂĽk a serpenyĹ‘be a gombát, Ă©s pirĂtsuk Ĺ‘ket addig, amĂg puha Ă©s enyhĂ©n megpirultak.
- Ă–ntsĂĽk hozzá a tejszĂnt a serpenyĹ‘be, Ă©s fĹ‘zzĂĽk össze a gombával. ĂŤzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk.
- Közben tegyĂĽk fel egy nagy fazĂ©kban vizet forrni, Ă©s adjuk hozzá egy kevĂ©s sĂłt. Amikor a vĂz felforrt, szaggassuk ki a nokedlit, Ă©s tegyĂĽk Ĺ‘ket a forrĂł vĂzbe. FĹ‘zzĂĽk Ĺ‘ket addig, amĂg fel nem jönnek a vĂz tetejĂ©re, majd mĂ©g további 1-2 percig fĹ‘zzĂĽk.
- Amikor a nokedlik elkészültek, szűrjük le a vizet, majd tegyük félre.
- Keverjük össze a főtt nokedliket a gombás szósszal. Alaposan keverjük össze, hogy minden nokedli bevonódjon a szósszal.
- Tálaláskor szĂłrjunk friss petrezselymet a tetejĂ©re dĂszĂtĂ©skĂ©nt.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
103