Ezúttal egy ízletes gombás-tojásos nokedlit készítünk, ahol a puha nokedlik összekeveredik a szaftos gombás szósszal. A friss gombák és az aromás fokhagyma harmonikus ízkombinációt alkotnak és feldobja a hagyományos tojásos nokedli ízét. Lássuk is hogyan készül ez a recept!
Hozzávalók (4 főre):
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 teáskanál só
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- só és őrölt feketebors ízlés szerint
- friss petrezselyem az díszítéshez
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Először elkészítjük a nokedlit. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót, amíg egy sima tésztát kapunk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés tejet vagy lisztet, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen.
- Tegyük félre a tésztát, és kezdjük el elkészíteni a gombás-tojásos szószt. Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát apróra.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvasztott, adjuk hozzá a felvágott hagymát és fokhagymát, és pirítsuk aranybarnára.
- Tegyük a serpenyőbe a gombát, és pirítsuk őket addig, amíg puha és enyhén megpirultak.
- Öntsük hozzá a tejszínt a serpenyőbe, és főzzük össze a gombával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Közben tegyük fel egy nagy fazékban vizet forrni, és adjuk hozzá egy kevés sót. Amikor a víz felforrt, szaggassuk ki a nokedlit, és tegyük őket a forró vízbe. Főzzük őket addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd még további 1-2 percig főzzük.
- Amikor a nokedlik elkészültek, szűrjük le a vizet, majd tegyük félre.
- Keverjük össze a főtt nokedliket a gombás szósszal. Alaposan keverjük össze, hogy minden nokedli bevonódjon a szósszal.
- Tálaláskor szórjunk friss petrezselymet a tetejére díszítésként.
Jó étvágyat kívánunk!