Tejfölös gomba tükörtojással
Egy nagyon finom és gyors étel a tejfölös gomba tésztával és tükörtojással. Húsmentes étel, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják ebédre vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 kiskanál só
- őrölt fehér bors (kb. 1/4 kiskanálnyi)
- 1 evőkanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
- 2 dl tejföl
- 3 db tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 kiskanál szárĂtott petrezselyem
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Az aprĂłra vágott hagymát megdinszteljĂĽk az olajon, majd rászĂłrjuk a megtisztĂtott, szeletekre vágott gombát. SĂłzzuk, borsozzuk, Ă©s lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
- A lisztet csomĂłmentesre keverjĂĽk a tejföllel, a gomba levĂ©vel, Ă©s egy kevĂ©s vĂzzel hĂgĂtjuk, majd a gombára öntjĂĽk, Ă©s 1-2 percnyi forralással besűrĂtjĂĽk.
- Közben a tojásokbĂłl az olajon, a hagyományos mĂłdon tĂĽkörtojást kĂ©szĂtĂĽnk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetĂĽnk, Ă©s az egĂ©szet megszĂłrjuk a szárĂtott petrezselyemmel.
- Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
51