Egy nagyon finom és gyors étel a tejfölös gomba tésztával és tükörtojással. Húsmentes étel, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják ebédre vagy akár vacsorára is.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 kiskanál só
- őrölt fehér bors (kb. 1/4 kiskanálnyi)
- 1 evőkanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
- 2 dl tejföl
- 3 db tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a gomba levével, és egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombára öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük.
- Közben a tojásokból az olajon, a hagyományos módon tükörtojást készítünk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetünk, és az egészet megszórjuk a szárított petrezselyemmel.
- Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!