Tejfölös gomba tükörtojással

      Tejfölös gomba tükörtojással recept

      Egy nagyon finom és gyors étel a tejfölös gomba tésztával és tükörtojással. Húsmentes étel, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják ebédre vagy akár vacsorára is.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 db közepes fej vöröshagyma
      • 3 evőkanál napraforgóolaj
      • 40 dkg csiperkegomba
      • 1 kiskanál só
      • őrölt fehér bors (kb. 1/4 kiskanálnyi)
      • 1 evőkanál liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
      • 2 dl tejföl
      • 3 db tojás
      • 1 evőkanál napraforgóolaj
      • 1 kiskanál szárított petrezselyem

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
      2. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a gomba levével, és egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombára öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük.
      3. Közben a tojásokból az olajon, a hagyományos módon tükörtojást készítünk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetünk, és az egészet megszórjuk a szárított petrezselyemmel.
      4. Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank