Tejfölös gomba tükörtojással

Egy nagyon finom és gyors étel a tejfölös gomba tésztával és tükörtojással. Húsmentes étel, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják ebédre vagy akár vacsorára is.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 3 evĹ‘kanál napraforgĂłolaj
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 kiskanál sĂł
  • Ĺ‘rölt fehĂ©r bors (kb. 1/4 kiskanálnyi)
  • 1 evĹ‘kanál liszt (glutĂ©nmentesen: rizsliszt)
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 evĹ‘kanál napraforgĂłolaj
  • 1 kiskanál szárĂ­tott petrezselyem

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd rászórjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk.
  2. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a gomba levével, és egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombára öntjük, és 1-2 percnyi forralással besűrítjük.
  3. Közben a tojásokból az olajon, a hagyományos módon tükörtojást készítünk, amit tálaláskor a tejfölös gombára fektetünk, és az egészet megszórjuk a szárított petrezselyemmel.
  4. Főtt tészta vagy nokedli illik köretként hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 51