Medvehagymás gombaleves

      Medvehagymás gombaleves recept

      Az őszi szezonban érdemes kipróbálni friss alapanyagokból a csiperkegombás levest medvehagymával. Gazdagon elkészített zöldséges gombaleves igazi finomság az esős őszi időszakban. Lássuk is, hogyan kell elkészíteni!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • negyed fej vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 70 g friss medvehagyma
      • 15 dkg burgonya
      • fél szál sárgarépa
      • 20 g vaj
      • 1 evÅ‘kanál olívaolaj
      • só, Å‘rölt bors
      • 1 teáskanál kakukkfű
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1,2 liter zöldségalaplé
      • 1 evÅ‘kanál keményítÅ‘
      • 2 evÅ‘kanál tejföl
      • 1 evÅ‘kanál 10%-os ecet

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A medvehagymás gombaleves elsÅ‘ lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.Â
      2. Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
      3. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig fÅ‘zzük, amíg minden megpuhul.Â
      4. Ezután kikeverjük a keményítÅ‘t a tejföllel, majd 1-2 merÅ‘kanálnyi levet szedünk rá a levesbÅ‘l, hÅ‘kiegyenlítjük és visszaöntjük.Â
      5. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet. Frissen tálaljuk!

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank