Medvehagymás gombaleves
Az Ĺ‘szi szezonban Ă©rdemes kiprĂłbálni friss alapanyagokbĂłl a csiperkegombás levest medvehagymával. Gazdagon elkĂ©szĂtett zöldsĂ©ges gombaleves igazi finomság az esĹ‘s Ĺ‘szi idĹ‘szakban. Lássuk is, hogyan kell elkĂ©szĂteni!
Hozzávalók: (4 személyre)
- negyed fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 70 g friss medvehagyma
- 15 dkg burgonya
- fél szál sárgarépa
- 20 g vaj
- 1 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- só, őrölt bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 50 dkg csiperkegomba
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 1 evĹ‘kanál kemĂ©nyĂtĹ‘
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál 10%-os ecet
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A medvehagymás gombaleves elsĹ‘ lĂ©pĂ©sekĂ©nt a hagymát, a fokhagymát Ă©s a medvehagymát felaprĂtjuk. A krumplit Ă©s a rĂ©pát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.Â
- Egy lábosban, közepes lángon elkezdjĂĽk lepirĂtani a hagymát Ă©s a fokhagymát a vaj Ă©s olaj keverĂ©kĂ©n, sĂłzzuk, borsozzuk, megszĂłrjuk a kakukkfűvel.
- Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkĂ©t, Ă©s kicsit lepirĂtjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a rĂ©pát Ă©s a medvehagymát, felöntjĂĽk az alaplĂ©vel, Ă©s addig fĹ‘zzĂĽk, amĂg minden megpuhul.Â
- Ezután kikeverjĂĽk a kemĂ©nyĂtĹ‘t a tejföllel, majd 1-2 merĹ‘kanálnyi levet szedĂĽnk rá a levesbĹ‘l, hĹ‘kiegyenlĂtjĂĽk Ă©s visszaöntjĂĽk.Â
- Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet. Frissen tálaljuk!
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
54