Medvehagymás gombaleves

Az őszi szezonban érdemes kipróbálni friss alapanyagokból a csiperkegombás levest medvehagymával. Gazdagon elkészített zöldséges gombaleves igazi finomság az esős őszi időszakban. Lássuk is, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • negyed fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 70 g friss medvehagyma
  • 15 dkg burgonya
  • fĂ©l szál sárgarĂ©pa
  • 20 g vaj
  • 1 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1,2 liter zöldsĂ©galaplĂ©
  • 1 evĹ‘kanál kemĂ©nyĂ­tĹ‘
  • 2 evĹ‘kanál tejföl
  • 1 evĹ‘kanál 10%-os ecet

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A medvehagymás gombaleves első lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprítjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. 
  2. Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirítani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
  3. Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirítjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. 
  4. Ezután kikeverjük a keményítőt a tejföllel, majd 1-2 merőkanálnyi levet szedünk rá a levesből, hőkiegyenlítjük és visszaöntjük. 
  5. Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet. Frissen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!

 136