
Az Å‘szi szezonban érdemes kipróbálni friss alapanyagokból a csiperkegombás levest medvehagymával. Gazdagon elkészÃtett zöldséges gombaleves igazi finomság az esÅ‘s Å‘szi idÅ‘szakban. Lássuk is, hogyan kell elkészÃteni!
Hozzávalók: (4 személyre)
- negyed fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 70 g friss medvehagyma
- 15 dkg burgonya
- fél szál sárgarépa
- 20 g vaj
- 1 evÅ‘kanál olÃvaolaj
- só, őrölt bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 50 dkg csiperkegomba
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 1 evÅ‘kanál keményÃtÅ‘
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál 10%-os ecet
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A medvehagymás gombaleves elsÅ‘ lépéseként a hagymát, a fokhagymát és a medvehagymát felaprÃtjuk. A krumplit és a répát 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk.Â
- Egy lábosban, közepes lángon elkezdjük lepirÃtani a hagymát és a fokhagymát a vaj és olaj keverékén, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel.
- Rárakjuk a 4-5 cikkbe vágott csiperkét, és kicsit lepirÃtjuk. Ha összeesett a gomba, hozzáadjuk a krumplit, a répát és a medvehagymát, felöntjük az alaplével, és addig fÅ‘zzük, amÃg minden megpuhul.Â
- Ezután kikeverjük a keményÃtÅ‘t a tejföllel, majd 1-2 merÅ‘kanálnyi levet szedünk rá a levesbÅ‘l, hÅ‘kiegyenlÃtjük és visszaöntjük.Â
- Ha újra felforrt, elzárjuk a lángot és belekeverjük az ecetet. Frissen tálaljuk!
Jó étvágyat kÃvánunk!