Gombával töltött padlizsán

Ha sütőben gyorsan elkészíthető vegán finomságra vágyunk, akkor a gombával töltött padlizsán jó választás lehet, amit sajttal, borssal és kapribogyóval kedvünkre megspékelhetünk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszĂ­n
  • 1 evĹ‘kanál finomliszt
  • 15 dkg sajt
  • 1 evĹ‘kanál kapribogyĂł
  • Ă©tolaj (a sĂĽtĂ©shez)
  • sĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát alaposan megtisztítjuk, majd apróra felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk
  2. A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsánok belsejét bekenjük étolajjal, majd 200 °C-os sütőbe tesszük 10 percre.
  3. Ezalatt kevĂ©s olajon megfonnyasztjuk a felaprĂ­tott a hagymát Ă©s gombát Ă©s beletesszĂĽk az 1 evĹ‘kanál kapribogyĂłt Ă©s alaposan keverjĂĽk. 
  4. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig főzzük, amíg sűrű masszát nem kapunk.
  5. Az így kapott masszát az elősütött padlizsánokba töltjük és tetejére reszelt sajtot teszünk.
  6. Majd az így elkészült padlizsánokat 200 °C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 297