Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 kicsontozott libacomb
- 30 dkg gomba
- 1 tojás
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- fél dl száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- só és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: Nehéz
Elkészítés menete:
- A gombát alaposan megtisztítjuk, majd nagyon apróra felszeleteljük. A vöröshagymákat karikákra vágjuk valamint a fokhagymát összezúzzuk. A petrezselyemet apróra vágjuk. A libacombokat kicsontozzuk.
- A nagyon apróra vágom gombát összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával, és a reszelt sajt 1/3-ával.
- A kicsontozott libacombokat kiterítem, és a csontok helyére betöltöm a 2. pontban elkészített tölteléket. Az alsó combrészre ráhajtom a felső combrészt, és hústűvel összetűzöm.
- A megtöltött combokat lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.
- Aláöntöm a bort és még 1 dl vizet, a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát, és a húsokat megkenjük tejföllel.
- Rászórom a maradék reszelt sajtot, majd a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőbe teszem.
- Közepes lángon kb. 1 órát párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús.
- Ha puha, akkor fedő nélkül mindkét oldalát pirosra sütöm. Időnként meglocsolom a saját mártásával.
- Melegen és frissen lilakáposztával és köretként rizzsel vagy tört petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!