Márton-napi gombával töltött libacomb
Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 kicsontozott libacomb
- 30 dkg gomba
- 1 tojás
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- fél dl száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 90 perc
Nehézségi szint: Nehéz
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát alaposan megtisztĂtjuk, majd nagyon aprĂłra felszeleteljĂĽk. A vöröshagymákat karikákra vágjuk valamint a fokhagymát összezĂşzzuk. A petrezselyemet aprĂłra vágjuk. A libacombokat kicsontozzuk.
- A nagyon apróra vágom gombát összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával, és a reszelt sajt 1/3-ával.
- A kicsontozott libacombokat kiterĂtem, Ă©s a csontok helyĂ©re betöltöm a 2. pontban elkĂ©szĂtett töltelĂ©ket. Az alsĂł combrĂ©szre ráhajtom a felsĹ‘ combrĂ©szt, Ă©s hĂşstűvel összetűzöm.
- A megtöltött combokat lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.
- Aláöntöm a bort Ă©s mĂ©g 1 dl vizet, a megtisztĂtott Ă©s felkarikázott vöröshagymát, Ă©s a hĂşsokat megkenjĂĽk tejföllel.
- RászĂłrom a maradĂ©k reszelt sajtot, majd a tálat lefedem, Ă©s elĹ‘melegĂtett, forrĂł sĂĽtĹ‘be teszem.
- Közepes lángon kb. 1 órát párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús.
- Ha puha, akkor fedő nélkül mindkét oldalát pirosra sütöm. Időnként meglocsolom a saját mártásával.
- Melegen és frissen lilakáposztával és köretként rizzsel vagy tört petrezselymes burgonyával tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
481