Gombás tarhonya

      Gombás tarhonya recept

      A tarhonya nagyon széleskörűen felhasználható alapanyag a magyaros recepteknél. Ezúttal egy gombás-tarhonyás receptet próbálunk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 25 dkg csiperkegomba
      • 25 dkg tarhonya
      • petrezselyemzöld
      • 1 db leveskocka
      • ízlés szerint só/bors
      • 2 evőkanál étolaj

      Elkészítési idő: 65 perc
      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
      2. Kevés olajon a gombát, a petrezselyemmel megpároljuk.
      3. Hozzáadjuk a tarhonyát, amit így megpirítunk. Ha a tarhonya megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje.
      4. Hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      5. Fedő alatt puhára főzzük. Melegen tálaljuk, savanyúsággal fogyasztjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank