Gombás tarhonya

A tarhonya nagyon széleskörűen felhasználható alapanyag a magyaros recepteknél. Ezúttal egy gombás-tarhonyás receptet próbálunk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg tarhonya
  • petrezselyemzöld
  • 1 db leveskocka
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł/bors
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Kevés olajon a gombát, a petrezselyemmel megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a tarhonyát, amit így megpirítunk. Ha a tarhonya megpirult, felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje.
  4. Hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Fedő alatt puhára főzzük. Melegen tálaljuk, savanyúsággal fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 553