Gombával töltött zöldborsós palacsinta

Ezúttal egy merőben szokatlan, de nagyon finom vegán palacsintát készítettünk el, ami vacsorának, de ebédnek is nagyon finom és nem mellesleg nagyon egészséges is. Lássuk miképp készül a gombával töltött zöldborsós palacsinta.

Hozzávalók: (4 személyre)

A palacsinta tésztájához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szĂ©nsavas ásványvĂ­z
  • 1 kávĂ©skanál sĂł
  • 3 evĹ‘kanál napraforgĂłolaj
  • 15-20 dkg fĹ‘tt zöldborsĂł
  • további 4 evĹ‘kanál napraforgĂł Ă©tolaj a sĂĽtĂ©shez
  • a palacsinta tetejĂ©re 5 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evĹ‘kanál napraforgĂłolaj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 kávĂ©skanál sĂł
  • fĂ©l kávĂ©skanál őrölt fekete bors

A sajtmártáshoz:

  • 5 dl tej
  • 1 kávĂ©skanál sĂł
  • fĂ©l kávĂ©skanál őrölt fehĂ©r bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendiĂł
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt (GlutĂ©nmentesen: rizsliszt)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A tésztához valókból a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, annyi különbséggel, hogy a végén a főtt zöldborsót is beleszórjuk.
  2. Kisütjük a palacsintákat. Az összetevők kb. 12 db palacsintához elegendőek.
  3. A töltelékhez az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a megtisztított, felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
  4. A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Kb. 1,5 percig forraljuk, ezalatt kellőképpen besűrűsödik. Először a reszelt sajtot adjuk hozzá, majd a tűzről lehúzva a tojássárgájával elkevert tejszínt.
  6. 4-5 evőkanálnyit a gombához keverünk, ami kellőképpen összetartja a tölteléket, majd a palacsintákba töltjük, félbehajtjuk, vagy feltekerjük, a forró sajtmártással leöntjük.
  7. A kész ételt reszelt sajttal díszítjük. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 147