Gombával töltött zöldborsós palacsinta

      Gombával töltött zöldborsós palacsinta recept

      Ezúttal egy merőben szokatlan, de nagyon finom vegán palacsintát készítettünk el, ami vacsorának, de ebédnek is nagyon finom és nem mellesleg nagyon egészséges is. Lássuk miképp készül a gombával töltött zöldborsós palacsinta.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      A palacsinta tésztájához:

      • 20 dkg liszt
      • 2 db tojás
      • 3 dl tej
      • 2 dl szénsavas ásványvíz
      • 1 kávéskanál só
      • 3 evőkanál napraforgóolaj
      • 15-20 dkg főtt zöldborsó
      • további 4 evőkanál napraforgó étolaj a sütéshez
      • a palacsinta tetejére 5 dkg reszelt sajt

      A töltelékhez:

      • 1 db vöröshagyma
      • 3 evőkanál napraforgóolaj
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1 kávéskanál só
      • fél kávéskanál őrölt fekete bors

      A sajtmártáshoz:

      • 5 dl tej
      • 1 kávéskanál só
      • fél kávéskanál őrölt fehér bors
      • 1 csipet őrölt szerecsendió
      • 8 dkg vaj
      • 5 dkg liszt (Gluténmentesen: rizsliszt)
      • 10 dkg reszelt sajt
      • 1 db tojássárgája
      • 1 dl főzőtejszín

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A tésztához valókból a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, annyi különbséggel, hogy a végén a főtt zöldborsót is beleszórjuk.
      2. Kisütjük a palacsintákat. Az összetevők kb. 12 db palacsintához elegendőek.
      3. A töltelékhez az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a megtisztított, felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
      4. A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, majd kevergetés közben, apránként felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.
      5. Kb. 1,5 percig forraljuk, ezalatt kellőképpen besűrűsödik. Először a reszelt sajtot adjuk hozzá, majd a tűzről lehúzva a tojássárgájával elkevert tejszínt.
      6. 4-5 evőkanálnyit a gombához keverünk, ami kellőképpen összetartja a tölteléket, majd a palacsintákba töltjük, félbehajtjuk, vagy feltekerjük, a forró sajtmártással leöntjük.
      7. A kész ételt reszelt sajttal díszítjük. Melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank