Pikáns erdei gombaleves

      Pikáns erdei gombaleves recept

      Ezúttal egy igazán finom és pikáns gombalevest készítünk el. Levesünk krémes-tejszínes állagú és nagyon ízletes a gazdag fűszerezés és a fehérbor felhasználása miatt. Elkészítése különösebben nem bonyolult, lássuk is a pontos receptet.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba (barna és fehér keverék)
      • 10 dkg laskagomba
      • 10 dkg szárított gomba (keverék)
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • őrölt fekete bors ízlés szerint
      • őrölt fehér bors ízlés szerint
      • 3 teáskanál kakukkfű
      • 1 teáskanál rozmaring
      • 3 gerezd fokhagyma
      • fűszerpaprika ízlés szerint
      • 2 db leveskocka
      • 5 dl főzőtejszín
      • 1.5 dl száraz fehérbor
      • só ízlés szerint
      • 2 evőkanál étolaj

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Először is áztassuk be hideg vízbe a szárított gombakeveréket. Ezután mossuk meg, majd vágjuk 4 részre csiperkéket, a kisebbeket elég csak félbe. A laskagombát vágjuk csíkokra.
      2. Ha megvagyunk a gombákkal, jöhetnek a hagymák. A vöröshagymát apró kockákra felvágjuk, a fokhagymát pedig egyelőre megtisztítjuk.
      3. Kevés étolajon megdinszteljük a hagymát, és közben megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel, a sót később adjuk az ételhez.
      4. Ha szép üveges a hagyma, hozzáadhatjuk a beáztatott és lecsepegtetett gombát. Ezután hozzáadjuk a fehér- és fekete borsot,és ízlés szerint sózzuk. A fűszerek hozzáadása után fedjük le, és hagyjuk párolódni kb. 3 percig.
      5. Az párolás leteltével reszeljünk bele két gerezd fokhagymát, és jól pirospaprikázzuk meg. Majd ezután öntsünk bele egy fél dl fehérbort.
      6. Ezután beletehetjük a felaprított csiperkegombákat, amiket borsozzunk, és a maradék borunkkal locsoljuk meg. Ezután ismét sózzuk meg picit és hagyjuk egy kicsit főni.
      7. Ha a gombánk már elegendő levet eresztett, beletehetjük a 2 leveskockát, innentől óvatosan a sózással, mert a leveskocka is sós.
      8. Majd egy pár perc eltelte után felengedhetjük a főzőtejszínnel, és belereszelhetjük a maradék fokhagymát.
      9. Hagyjuk egy picit főni, és ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk hozzá egy kis vizet.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank