Húsos-gombás cukkini

A cukkini nagyon jól alkalmazható különféle ételek elkészítéséhez, ezúttal gombával és darált sertéshús alkalmazásával egy finom rakott ételt készítünk. A húsos-gombás cukkini friss alapanyok felhasználásával a nyári konyha fontos kelléke lehet. Lássuk is az elkészítését.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • sĂł, bors, oregano Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 evĹ‘kanál Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 pohár 12 %-os tejföl
  • 50 dkg cukkini
  • 25 dkg paradicsom
  • 15 dkg emmentáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • kevĂ©s vaj

Elkészítési idő: 75 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát meghámozzuk és apróra szeljük.
  2. A kockára vágott hagymát forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst.
  3. Ételízesítővel fűszerezzük, beletesszük a kinyomott fokhagymát és a szeletelt gombát, ezután néhány percig együtt pirítjuk.
  4. Vajjal kikenünk egy tűzálló sütőformát. Az edény aljába egy sor, hosszára, vékony szeletekre vágott cukkinit teszünk, megszórjuk óvatosan oregánóval.
  5. Rárakjuk a húsmassza és a felszeletelt paradicsom egyharmadát, ezután ismét egy sor cukkinit rakunk.
  6. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére cukkini kerüljön.
  7. A tejfölt elkeverjük a reszelt emmentáli sajttal, sóval, borssal, pici oregánóval fűszerezzük, ezután ráöntjük a rakottasra.
  8. A rakott étel tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal és 180 °C-os előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 461