Sajtos gombarolád

Ha gyors és egyszerű ebédet szeretnénk készíteni, akkor a gombarolád egy nagyon jó választás. A rántott gombarolád burgonyával és rizzsel tálalva is nagyon finom étel.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 50 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 15 dkg reszelt edami sajt
  • 2 evĹ‘kanál finomliszt
  • 1 csomĂł petrezselyemzöld
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  2. Tegyük egy tálba, a felaprított gombát.
  3. Adjuk hozzá a lereszelt sajtot, a húst, a lisztet, a tejet, petrezselymet.
  4. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze a tálban lévő alkotóelemeket.
  5. A húsos-gombás masszából formázzunk hengereket.
  6. Mártsuk bele a húsos-gombás masszát 2 db felvert tojásba, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.
  7. Bő, forró olajban süssük ki a roládokat.
  8. Sült hasábburgonyát vagy párolt rizst adhatunk hozzá köretként.

Jó étvágyat kívánunk!

 274