Sajtos gombarolád

      Sajtos gombarolád recept

      Ha gyors és egyszerű ebédet szeretnénk készíteni, akkor a gombarolád egy nagyon jó választás. A rántott gombarolád burgonyával és rizzsel tálalva is nagyon finom étel.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 20 dkg csiperke gomba
      • 50 dkg darált sertéshús
      • 15 dkg reszelt edami sajt
      • 2 evőkanál finomliszt
      • 1 csomó petrezselyemzöld
      • só, őrölt fekete bors
      • 2 tojás
      • zsemlemorzsa
      • étolaj

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
      2. Tegyük egy tálba, a felaprított gombát.
      3. Adjuk hozzá a lereszelt sajtot, a húst, a lisztet, a tejet, petrezselymet.
      4. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze a tálban lévő alkotóelemeket.
      5. A húsos-gombás masszából formázzunk hengereket.
      6. Mártsuk bele a húsos-gombás masszát 2 db felvert tojásba, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.
      7. Bő, forró olajban süssük ki a roládokat.
      8. Sült hasábburgonyát vagy párolt rizst adhatunk hozzá köretként.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank