Ha gyors és egyszerű ebédet szeretnénk készíteni, akkor a gombarolád egy nagyon jó választás. A rántott gombarolád burgonyával és rizzsel tálalva is nagyon finom étel.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 20 dkg csiperke gomba
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg reszelt edami sajt
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- só, őrölt fekete bors
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
- Tegyük egy tálba, a felaprított gombát.
- Adjuk hozzá a lereszelt sajtot, a húst, a lisztet, a tejet, petrezselymet.
- Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze a tálban lévő alkotóelemeket.
- A húsos-gombás masszából formázzunk hengereket.
- Mártsuk bele a húsos-gombás masszát 2 db felvert tojásba, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.
- Bő, forró olajban süssük ki a roládokat.
- Sült hasábburgonyát vagy párolt rizst adhatunk hozzá köretként.
Jó étvágyat kívánunk!