Sajtos-gombás csirkemell

A mai vasárnapi ebĂ©dnek egy finom csirkemell Ă©telt kĂ©szĂ­tĂĽnk el tepsiben, melyet sajttal Ă©s friss csiperkegombával tesszĂĽk igazán szaftossá Ă©s egyedivĂ©. A sajtos – gombás csirkemell igazán jĂł választás, ha gyors Ă©s finom ebĂ©det kell kĂ©szĂ­teni a családnak. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg friss csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 evĹ‘kanál mustár
  • 1 teáskanál Ă©tkezĂ©si kemĂ©nyĂ­tĹ‘
  • 20 dkg reszelt sajt
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt feketebors Ă­zlĂ©s szerint
  • kevĂ©s finom liszt, amibe csirkemellet forgatjuk
  • vaj a csirkemell átsĂĽtĂ©sĂ©hez
  • Ă©tolaj
  • rozmaring

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint majd lisztbe forgatjuk.
  2. Felhevített vajon a csirkemellek mindkét oldalát átpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Az apróra felkockázott vöröshagymát egy kevés étolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott gombát, és jól átpirítjuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a mustárt. 
  5. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízzel, és besűrítjük vele a ragut.
  6. A húst kivajazott sütőtálba tesszük, mindegyik tetejére teszünk a raguból, és megszórjuk félkemény reszelt sajttal.
  7. Melléteszünk néhány ág rozmaringot, majd 180°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 731