Zöldborsókrémleves gombachips-szel

A zöldborsókrémleves gombachips-szel egy ízletes és könnyed étel, amely friss alapanyagokból készül, és tökéletes választás egy könnyű és ízletes előételként vagy akár főételként.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 csĂ©sze friss zöldborsĂł
  • 1 közepes vöröshagyma, aprĂłra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zĂşzva
  • 4 csĂ©sze zöldsĂ©g alaplĂ©
  • fĂ©l csĂ©sze tejszĂ­n vagy növĂ©nyi alapĂş tejszĂ­nalternatĂ­va
  • 2 evĹ‘kanál vaj vagy növĂ©nyi olaj
  • sĂł Ă©s frissen Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • friss petrezselyem a dĂ­szĂ­tĂ©shez

Gombachips-hez:

  • 1 csomag gomba (pl. csiperke), vĂ©konyan szeletelve
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • sĂł Ă©s fűszerek (pl. fokhagymapor, pirospaprika) Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Készítsd elő a gombachips-t. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Szeleteld fel a gombát vékonyan. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, sót és a kívánt fűszereket. Kend be vele a gombaszeleteket. Helyezd el a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsin. Süsd 15-20 percig, vagy amíg a gombachips-ek aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Tedd félre.
  2. Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a vajat vagy az olajat közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhul.
  3. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
  4. Adj hozzá a zöldborsót és az zöldségalaplevet a lábasba. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldborsó megpuhul.
  5. Vegyél ki néhány kanálnyi zöldborsót a levesből, majd turmixold vagy használj botmixert, hogy krémes textúrát kapj. Ha szükséges, adj hozzá több zöldségalaplevet, hogy elérj egy selymes konzisztenciát.
  6. Öntsd vissza a krémet a lábasba, majd öntsd hozzá a tejszínt vagy növényi alapú tejszínalternatívát. Ízlés szerint sózd és borsozd meg.
  7. Melegítsd újra a levest, majd tálald tányérokba vagy tálkákba. Szórd meg a tetejét néhány félretett zöldborsóval és gombachips-szel. Díszítsd friss petrezselyemmel

Jó étvágyat kívánunk!

 152