A zöldborsókrémleves gombachips-szel egy ízletes és könnyed étel, amely friss alapanyagokból készül, és tökéletes választás egy könnyű és ízletes előételként vagy akár főételként.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 csésze friss zöldborsó
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 4 csésze zöldség alaplé
- fél csésze tejszín vagy növényi alapú tejszínalternatíva
- 2 evőkanál vaj vagy növényi olaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Gombachips-hez:
- 1 csomag gomba (pl. csiperke), vékonyan szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és fűszerek (pl. fokhagymapor, pirospaprika) ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Készítsd elő a gombachips-t. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Szeleteld fel a gombát vékonyan. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, sót és a kívánt fűszereket. Kend be vele a gombaszeleteket. Helyezd el a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsin. Süsd 15-20 percig, vagy amíg a gombachips-ek aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Tedd félre.
- Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a vajat vagy az olajat közepes hőfokon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg megpuhul.
- Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
- Adj hozzá a zöldborsót és az zöldségalaplevet a lábasba. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldborsó megpuhul.
- Vegyél ki néhány kanálnyi zöldborsót a levesből, majd turmixold vagy használj botmixert, hogy krémes textúrát kapj. Ha szükséges, adj hozzá több zöldségalaplevet, hogy elérj egy selymes konzisztenciát.
- Öntsd vissza a krémet a lábasba, majd öntsd hozzá a tejszínt vagy növényi alapú tejszínalternatívát. Ízlés szerint sózd és borsozd meg.
- Melegítsd újra a levest, majd tálald tányérokba vagy tálkákba. Szórd meg a tetejét néhány félretett zöldborsóval és gombachips-szel. Díszítsd friss petrezselyemmel
Jó étvágyat kívánunk!