Gombás búbos karaj

Sertéskaraj, sonka, szalonna, paradicsom és paprika felhasználásával elkészíthető a gombás búbos karaj, ami nagyon gyorsan elkészíthető húsétel. Lássuk is a receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet karaj
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 2 db paradicsom
  • 1 db erĹ‘s paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt fehĂ©rbors
  • grill fűszerkeverĂ©k
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztítjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  2. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. 
  3. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék vajjal együtt egy tepsibe tesszük.
  4. A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztítjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  5. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.
  6. Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá.
  7. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és sajt szeletekkel.
  8. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Rizzsel, hasábburgonyával vagy zöldségkörettel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 868