Sertéskaraj, sonka, szalonna, paradicsom és paprika felhasználásával elkészÃthetÅ‘ a gombás búbos karaj, ami nagyon gyorsan elkészÃthetÅ‘ húsétel. Lássuk is a receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szelet karaj
- 25 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 2 db paradicsom
- 1 db erős paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szelet sonka
- 4 szelet trappista sajt
- só
- őrölt fehérbors
- grill fűszerkeverék
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
Nehézségi szint:Bonyolult
ElkészÃtés menete:
- A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztÃtjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.Â
- A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék vajjal együtt egy tepsibe tesszük.
- A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztÃtjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
- Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amÃg a leve el nem fÅ‘.
- Az elÅ‘sütött karajszeletekre halmozzuk a pirÃtott gombát, majd csÃpÅ‘s paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá.
- Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és sajt szeletekkel.
- Az egészet grillsütÅ‘ben vagy elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben megsütjük.
- Rizzsel, hasábburgonyával vagy zöldségkörettel kÃnáljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!