Gombás búbos karaj

      Gombás búbos karaj recept

      Sertéskaraj, sonka, szalonna, paradicsom és paprika felhasználásával elkészíthető a gombás búbos karaj, ami nagyon gyorsan elkészíthető húsétel. Lássuk is a receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 szelet karaj
      • 25 dkg gomba
      • 10 dkg bacon
      • 2 db paradicsom
      • 1 db erős paprika
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 szelet sonka
      • 4 szelet trappista sajt
      • őrölt fehérbors
      • grill fűszerkeverék
      • 5 dkg vaj
      • 5 dkg liszt

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint:Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztítjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
      2. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk.
      3. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék vajjal együtt egy tepsibe tesszük.
      4. A vöröshagymát apróra, a gombát megtisztítjuk és szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
      5. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.
      6. Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá.
      7. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és sajt szeletekkel.
      8. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük.
      9. Rizzsel, hasábburgonyával vagy zöldségkörettel kínáljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank