Spenótos-gombás curry lazaccal

      Indiai gombás currys lazac spenóttal

      Az indiai és keleti ízeket mi sem jellemzi jobban, mint az egyedi és különleges fűszerezés. Ezúttal édesköményes, currys, kurkumás, gombás halétel készül. Egy igazán különleges ízvilág, ami a változatos összetevőknek köszönhetően a keleti ízek szerelmeseit is garantáltan lázba hozza. Lássuk is receptünket.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 2-3 db édeskömény gumó. (méretétől függően)
      • 10 dkg bébi spenót
      • 15 dkg shimejii gomba
      • 30 dkg lazac filé
      • 1 db kókusztej. (2,5 dl)
      • 5 dkg vaj
      • 2 evőkanál mascarpone krém
      • 1 evőkanál cheddar krém
      • 1/2 db piros kaliforniai paprika
      • 1 db hegyes erős paprika
      • 5 gerezd fokhagyma
      • 3 db babérlevél
      • 1,5 dl zsíros tejszín. (min 30 %)
      • 1 kávéskanál őrölt római kömény
      • 1 evőkanál curry por
      • 1 teáskanál kurkuma
      • 1 kávéskanál indiai fűszerkeverék
      • ízlés szerint só

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. Vágd négy részre az édesköményt, vágd ki a torzsáját, szeleteld föl. A szárát hámozd meg, aprítsd föl. A zöldjét tedd félre.
      2. Apróra vágd fel a zöldségeket: spenótot, hagymát, paprikát, erős paprikát és a gombát.
      3. A lazac húsát vágd fel kockákra.Pirítsd meg a vajon a halat 2 – 3 perc alatt.
      4. Szedd ki a serpenyőből a megpuhított halat, majd dobd a helyére a felaprított paprikákat és a babért. Pirítsd 2 – 3 percig.
      5. Tedd rá az édesköményt, fűszerezd curryvel, kurkumával, fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel és ízlés szerint sóval.
      6. Öntsd rá a kókusztejet, keverd hozzá az előkészített gombát.
      7. Keverd át, forrald 5 percig, majd keverd hozzá a spenótot. Ezután főzd közepes lángon forralva, fedő alatt még 5 percig.
      8. Keverd hozzá a sajtkrémeket (cheddar és mascarpone krémet). Önts hozzá annyi tejszínt, amilyen sűrűséget szeretnél.
      9. Ízlés szerint még fűszerezd, és végül keverd bele a lazacot.
      10. Szerintem kuszkusszal az igazi, de főtt rizzsel is nagyon finom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank