Az indiai és keleti ízeket mi sem jellemzi jobban, mint az egyedi és különleges fűszerezés. Ezúttal édesköményes, currys, kurkumás, gombás halétel készül. Egy igazán különleges ízvilág, ami a változatos összetevőknek köszönhetően a keleti ízek szerelmeseit is garantáltan lázba hozza. Lássuk is receptünket.

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 2-3 db édeskömény gumó. (méretétől függően)
  • 10 dkg bébi spenót
  • 15 dkg shimejii gomba
  • 30 dkg lazac filé
  • 1 db kókusztej. (2,5 dl)
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál mascarpone krém
  • 1 evőkanál cheddar krém
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1,5 dl zsíros tejszín. (min 30 %)
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál indiai fűszerkeverék
  • ízlés szerint só

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. Vágd négy részre az édesköményt, vágd ki a torzsáját, szeleteld föl. A szárát hámozd meg, aprítsd föl. A zöldjét tedd félre.
  2. Apróra vágd fel a zöldségeket: spenótot, hagymát, paprikát, erős paprikát és a gombát.
  3. A lazac húsát vágd fel kockákra.Pirítsd meg a vajon a halat 2 – 3 perc alatt.
  4. Szedd ki a serpenyőből a megpuhított halat, majd dobd a helyére a felaprított paprikákat és a babért. Pirítsd 2 – 3 percig.
  5. Tedd rá az édesköményt, fűszerezd curryvel, kurkumával, fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel és ízlés szerint sóval.
  6. Öntsd rá a kókusztejet, keverd hozzá az előkészített gombát.
  7. Keverd át, forrald 5 percig, majd keverd hozzá a spenótot. Ezután főzd közepes lángon forralva, fedő alatt még 5 percig.
  8. Keverd hozzá a sajtkrémeket (cheddar és mascarpone krémet). Önts hozzá annyi tejszínt, amilyen sűrűséget szeretnél.
  9. Ízlés szerint még fűszerezd, és végül keverd bele a lazacot.
  10. Szerintem kuszkusszal az igazi, de főtt rizzsel is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading