Az indiai és keleti ízeket mi sem jellemzi jobban, mint az egyedi és különleges fűszerezés. Ezúttal édesköményes, currys, kurkumás, gombás halétel készül. Egy igazán különleges ízvilág, ami a változatos összetevőknek köszönhetően a keleti ízek szerelmeseit is garantáltan lázba hozza. Lássuk is receptünket.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 2-3 db édeskömény gumó. (méretétől függően)
- 10 dkg bébi spenót
- 15 dkg shimejii gomba
- 30 dkg lazac filé
- 1 db kókusztej. (2,5 dl)
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál mascarpone krém
- 1 evőkanál cheddar krém
- 1/2 db piros kaliforniai paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1,5 dl zsíros tejszín. (min 30 %)
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál curry por
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 kávéskanál indiai fűszerkeverék
- ízlés szerint só
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- Vágd négy részre az édesköményt, vágd ki a torzsáját, szeleteld föl. A szárát hámozd meg, aprítsd föl. A zöldjét tedd félre.
- Apróra vágd fel a zöldségeket: spenótot, hagymát, paprikát, erős paprikát és a gombát.
- A lazac húsát vágd fel kockákra.Pirítsd meg a vajon a halat 2 – 3 perc alatt.
- Szedd ki a serpenyőből a megpuhított halat, majd dobd a helyére a felaprított paprikákat és a babért. Pirítsd 2 – 3 percig.
- Tedd rá az édesköményt, fűszerezd curryvel, kurkumával, fűszerkeverékkel, őrölt köménnyel és ízlés szerint sóval.
- Öntsd rá a kókusztejet, keverd hozzá az előkészített gombát.
- Keverd át, forrald 5 percig, majd keverd hozzá a spenótot. Ezután főzd közepes lángon forralva, fedő alatt még 5 percig.
- Keverd hozzá a sajtkrémeket (cheddar és mascarpone krémet). Önts hozzá annyi tejszínt, amilyen sűrűséget szeretnél.
- Ízlés szerint még fűszerezd, és végül keverd bele a lazacot.
- Szerintem kuszkusszal az igazi, de főtt rizzsel is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk!