
Kipróbálásra ajánljuk ezt a finom és gyorsan elkészÃthetÅ‘ gombás sertéshúsos ételt. Az öregberényi szűzfalatok egy nagyon kiadós főétel, ami garantáltan sokak kedvence lesz. A szaftos sertésszűz, a lecsó, a szalonna, a zöldborsó és gomba jól harmonizál és egyedi Ãzt kölcsönöz ennek a magyar ételnek. Próbáld ki és zsebeld be a vacsoravendégek elismerését!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 10 dkg főtt füstölt császárszalonna
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- fél kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 üveg natúr lecsó
- 10 dkg csiperkegomba
- 150 g (1/3 konzervnyi) zöldborsó
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A gombát alaposan megtisztÃtjuk és felszeleteljük.Â
- A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kissé kiklopfoljuk.
- Egy serpenyÅ‘ben a szalonnát, az olajat ráöntve megpirÃtjuk, majd rárakjuk a hússzeleteket.
- A serpenyÅ‘t többször megrázva, a húst 1-2 alkalommal megforgatva 3-4 percig sütjük, mÃg körös-körül kissé megpirul.
- Rárakjuk a felszeletelt gombát és kissé a gombát is pároljuk.
- Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, éppen csak 1 perc alatt összerázzuk.
- A lecsós gombát és a lecsöpögtetett zöldborsót hozzáadjuk. Az ételt kissé átforgatjuk és további 3 percig hagyjuk párolni.
- Karikákra vágott, bő olajban aranybarnára sütött burgonyát adunk hozzá köretnek, de párolt rizzsel is kiváló.
Jó étvágyat kÃvánunk!