Öregberényi szűzfalatok

      Öregberényi szűzfalatok recept

      Kipróbálásra ajánljuk ezt a finom és gyorsan elkészíthető gombás sertéshúsos ételt. Az öregberényi szűzfalatok egy nagyon kiadós főétel, ami garantáltan sokak kedvence lesz. A szaftos sertésszűz, a lecsó, a szalonna, a zöldborsó és gomba jól harmonizál és egyedi ízt kölcsönöz ennek a magyar ételnek. Próbáld ki és zsebeld be a vacsoravendégek elismerését!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 10 dkg fÅ‘tt füstölt császárszalonna
      • 2 evÅ‘kanál napraforgó étolaj
      • 50 dkg sertés szűzpecsenye
      • fél kiskanál só
      • 1 mokkáskanál Å‘rölt fekete bors
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 üveg natúr lecsó
      • 10 dkg csiperkegomba
      • 150 g (1/3 konzervnyi) zöldborsó

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.Â
      2. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kissé kiklopfoljuk.
      3. Egy serpenyőben a szalonnát, az olajat ráöntve megpirítjuk, majd rárakjuk a hússzeleteket.
      4. A serpenyőt többször megrázva, a húst 1-2 alkalommal megforgatva 3-4 percig sütjük, míg körös-körül kissé megpirul.
      5. Rárakjuk a felszeletelt gombát és kissé a gombát is pároljuk.
      6. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, éppen csak 1 perc alatt összerázzuk.
      7. A lecsós gombát és a lecsöpögtetett zöldborsót hozzáadjuk. Az ételt kissé átforgatjuk és további 3 percig hagyjuk párolni.
      8. Karikákra vágott, bő olajban aranybarnára sütött burgonyát adunk hozzá köretnek, de párolt rizzsel is kiváló.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük