Ezúttal egy finom padlizsános csirkeételt készítünk. Alap hozzávalóként csirkemellet használunk, amit gazdagon fűszerezünk és ízletes zöldséget hozzáadva készítjük el. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 db egész csirkemellfilé
- 1 db közepes padlizsán
- 25 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg konzerv paradicsom
- bors ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál főzőtejszín
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítési idő: 65 perc
Elkészítés menete:
- A csirkemellet csíkokra vágjuk. A csíkokat sózzuk, fűszerezzük, 1-2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük.
- A padlizsánt kockákra vágjuk, a vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gombát szeleteljük. 1-2 ek olajon a padlizsánkockákat pár perc alatt megsütjük, tálra szedjük.
- A hagymákat szintén kevés olajon megdinszteljük, majd a gombát hozzáadjuk, megpároljuk.
- Közben egy másik teflonserpenyőben a pácolt húst is sütni kezdjük.
- A padlizsánt és a hagymás gombát összekeverjük, most sózzuk, hozzáadjuk a szétnyomkodott, hámozott paradicsomot és a levét.
- Amikor a hús szép pirosra sült, a húst és a zöldségragut összeöntjük, 1-2 ek tejszínt adhatunk hozzá. Pár perc alatt összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánunk!