Padlizsános-gombás csirkeragu

      Padlizsános-gombás csirkeragu

      Ezúttal egy finom padlizsános csirkeételt készítünk. Alap hozzávalóként csirkemellet használunk, amit gazdagon fűszerezünk és ízletes zöldséget hozzáadva készítjük el. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 db egész csirkemellfilé
      • 1 db közepes padlizsán
      • 25 dkg gomba
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 40 dkg konzerv paradicsom
      • bors ízlés szerint
      • kakukkfű ízlés szerint
      • oregánó ízlés szerint
      • bazsalikom ízlés szerint
      • só ízlés szerint
      • 4 evőkanál olívaolaj
      • 2 evőkanál főzőtejszín

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítési idő: 65 perc

      1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A csíkokat sózzuk, fűszerezzük, 1-2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük.
      2. A padlizsánt kockákra vágjuk, a vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gombát szeleteljük. 1-2 ek olajon a padlizsánkockákat pár perc alatt megsütjük, tálra szedjük.
      3. A hagymákat szintén kevés olajon megdinszteljük, majd a gombát hozzáadjuk, megpároljuk.
      4. Közben egy másik teflonserpenyőben a pácolt húst is sütni kezdjük.
      5. A padlizsánt és a hagymás gombát összekeverjük, most sózzuk, hozzáadjuk a szétnyomkodott, hámozott paradicsomot és a levét.
      6. Amikor a hús szép pirosra sült, a húst és a zöldségragut összeöntjük, 1-2 ek tejszínt adhatunk hozzá. Pár perc alatt összeforraljuk.

      Loading

      blank