Szilveszteri gombás pirítós

A szilveszteri vacsorához vagy újévi reggelihez nagyon finom pirítóst készíthetünk, ami vendégfogáshoz is kiváló. Elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, mégis nagyon finom kiegészítője lehet a szilveszteri lakomának.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db nagyobb csiperkegomba
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 db zellerszár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál kakukkfű
  • 5 g borsikafű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet pirĂ­tĂłs
  • sĂł Ă©s fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 evĹ‘kanál Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra, a zellerszárat reszeljük le és hagymát karikázzuk fel.
  2. A lereszelt zelleszárat kevés olajon futassuk meg kb. 2 percig.
  3. Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a borsikafüvet vagy kakukkfüvet és a fokhagymát, pirítsuk tovább, amíg a gomba össze nem esik.
  4. Adjunk hozzá kevés vizet és tegyük bele a pörköltszaft kockát és pároljuk addig, amíg a folyadék zömét el nem veszti.
  5. Ha kész van, zárjuk el majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. Várjuk meg míg kicsit kihűl és kenjük a pirítósokra.

Jó étvágyat kívánunk!

 174