Szilveszteri gombás pirĂtĂłs
A szilveszteri vacsorához vagy ĂşjĂ©vi reggelihez nagyon finom pirĂtĂłst kĂ©szĂthetĂĽnk, ami vendĂ©gfogáshoz is kiválĂł. ElkĂ©szĂtĂ©se nem igĂ©nyel kĂĽlönösebb szakĂ©rtelmet, mĂ©gis nagyon finom kiegĂ©szĂtĹ‘je lehet a szilveszteri lakomának.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db nagyobb csiperkegomba
- 1 db pörköltszaft kocka
- 1 csomag zöldhagyma
- 1 db zellerszár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál kakukkfű
- 5 g borsikafű
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 szelet pirĂtĂłs
- sĂł Ă©s fekete bors ĂzlĂ©s szerint
- 1 evőkanál étolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát tisztĂtsuk meg Ă©s vágjuk aprĂł darabokra, a zellerszárat reszeljĂĽk le Ă©s hagymát karikázzuk fel.
- A lereszelt zelleszárat kevés olajon futassuk meg kb. 2 percig.
- Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a borsikafĂĽvet vagy kakukkfĂĽvet Ă©s a fokhagymát, pirĂtsuk tovább, amĂg a gomba össze nem esik.
- Adjunk hozzá kevĂ©s vizet Ă©s tegyĂĽk bele a pörköltszaft kockát Ă©s pároljuk addig, amĂg a folyadĂ©k zömĂ©t el nem veszti.
- Ha kész van, zárjuk el majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Várjuk meg mĂg kicsit kihűl Ă©s kenjĂĽk a pirĂtĂłsokra.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
174