Ha igazán egyedi és különleges fogást akarunk készíteni, akkor a juhtúróval töltött krinolin elkészítése jó ötletnek tűnik, amelyet finom gombaszósszal tálalunk.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db krinolin
- 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
- 8 vékony szelet császárszalonna
A gombaszószhoz:
- 4 db csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
- 100 ml tejszín
- petrezselyemzöld
- citromlé
- étolaj
- só
- őrölt feketebors
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Nehéz
Elkészítés menete:
- A krinolinokon rést vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
- Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm.
- A gombaszószhoz a gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
- A hagymát az olajon megdinsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi vízben.
- Beleteszem a tejföllel eldolgozott keményítőt, majd apróra vágott petrezselymet szórók bele. Ízlés szerint sózom és borsozom.
- Ízesítésként kevés citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
- Főtt tésztával és rizzsel melegen tálaljuk.
Jó étvágyatkívánunk!