Sajtos gombaleves

      Sajtos gombaleves recept

      Ha gyorsan szeretnél finomat készíteni, a sajtos gombaleves egyszerűen elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz. A sajtos gombaleves ínycsiklandó választás a hideg napokra, amely gazdag ízvilágával és krémes állagával hódít. A friss gomba az olvadó sajt tökéletes harmóniát alkotnak, amit egy csipetnyi fűszer tesz igazán különlegessé. Fedezd fel ennek a különleges levesnek a receptjét, amely egészséges és laktató fogásként is megállja a helyét. Lássuk is a receptet!
      Hozzávalók (4 személyre)

      • 1.5 liter zöldség alaplé
      • 30 dkg burgonya
      • 35 dkg csiperkegomba
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 db nagyobb sárgarépa
      • 2 evőkanál napraforgó olaj
      • 1,5 dl habtejszín
      • 10 dkg tömlős krémsajt
      • 1 evőkanál kapor
      • só és bors ízlés szerint

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A burgonyát meghámozzu és apró kockákra vágjuk.
      2. A gombát megtisztítjuk, először ketté-, majd szeletekre vágjuk.
      3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
      4. A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.
      5. Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük.
      6. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
      7. A gombát, a hagymás sárgarépát és a tejszínt a leveshez adjuk.
      8. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tömlős sajtot, és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
      9. Forrón tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük