Ha gyorsan szeretnél finomat készíteni, a sajtos gombaleves egyszerűen elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz. A sajtos gombaleves ínycsiklandó választás a hideg napokra, amely gazdag ízvilágával és krémes állagával hódít. A friss gomba az olvadó sajt tökéletes harmóniát alkotnak, amit egy csipetnyi fűszer tesz igazán különlegessé. Fedezd fel ennek a különleges levesnek a receptjét, amely egészséges és laktató fogásként is megállja a helyét. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók (4 személyre)

  • 1.5 liter zöldség alaplé
  • 30 dkg burgonya
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 evőkanál kapor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítési idő:40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A burgonyát meghámozzu és apró kockákra vágjuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, először ketté-, majd szeletekre vágjuk.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
  4. A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.
  5. Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük.
  6. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
  7. A gombát, a hagymás sárgarépát és a tejszínt a leveshez adjuk.
  8. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tömlős sajtot, és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
  9. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading