
Ha gyorsan szeretnél finomat készíteni, a sajtos gombaleves egyszerűen elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz. A sajtos gombaleves ínycsiklandó választás a hideg napokra, amely gazdag ízvilágával és krémes állagával hódít. A friss gomba az olvadó sajt tökéletes harmóniát alkotnak, amit egy csipetnyi fűszer tesz igazán különlegessé. Fedezd fel ennek a különleges levesnek a receptjét, amely egészséges és laktató fogásként is megállja a helyét. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók (4 személyre)
- 1.5 liter zöldség alaplé
- 30 dkg burgonya
- 35 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1,5 dl habtejszín
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 1 evőkanál kapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítési idő:40 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A burgonyát meghámozzu és apró kockákra vágjuk.
- A gombát megtisztítjuk, először ketté-, majd szeletekre vágjuk.
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durvára reszeljük.
- A levest egy fazékba tesszük, felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük.
- Közben egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, a gombát kb. 5 percig pirítjuk, majd kivesszük.
- A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a sárgarépát és a hagymát, és kb. 5 percig dinszteljük.
- A gombát, a hagymás sárgarépát és a tejszínt a leveshez adjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tömlős sajtot, és állandóan kavargatva felolvasztjuk a levesben.
- Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!