Szilveszteri hidegtál rántott gombával

Szilveszterre egy sajtos és gombás hidegtálat készítünk vendégek fogadására, melyet franciasalátával és virslis töltelékkel készítünk el sajttekercsekbe töltve. Tálunkhoz friss rántott gombát kínálunk. Nagyon mutatós szilveszteri hidegtál a vendégek fogadására.
Hozzávalók: (4 személyre)

  • SzendvicskrĂ©mes sajttekercshez
    • 20 dkg edami sajt (lehet gouda is)
    • 20 dkg szendvicskrĂ©m
    • 1 teáskanál  gulyáskrĂ©m
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 20 dkg fĂĽstli virsli
    • Ă©tkezĂ©si sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Francia salátával töltött sajttekercshez
    • 20 dkg edami sajt(lehet gouda is)
    • 30 dkg franciasaláta alap
    • 4 evĹ‘kanál 20%-os tejföl
    • 6 evĹ‘kanál majonĂ©z
    • 3 teáskanál mustár
    • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Rántott gombához
    • 8 db csiperkegomba
    • 5 dkg finomliszt
    • 1 db tojás
    • 2 dl napraforgĂł Ă©tolaj

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, főtt virslis pritaminpaprikával.
  2. A francia salátához megfőzzük a francia saláta alap keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük.
  3. A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
  4. Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszĂĽk az egyik sajtot, Ă©s beleengedjĂĽk a vĂ­zbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegĂ­tjĂĽk. 
  5. Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
  6. Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
  8. A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és hagyományos módon kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra.

Jó étvágyat kívánunk!

 179