Szilveszterre egy sajtos és gombás hidegtálat készítünk vendégek fogadására, melyet franciasalátával és virslis töltelékkel készítünk el sajttekercsekbe töltve. Tálunkhoz friss rántott gombát kínálunk. Nagyon mutatós szilveszteri hidegtál a vendégek fogadására.
Hozzávalók: (4 személyre)
- Szendvicskrémes sajttekercshez
- 20 dkg edami sajt (lehet gouda is)
- 20 dkg szendvicskrém
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 1 db kaliforniai paprika
- 20 dkg füstli virsli
- étkezési só ízlés szerint
- Francia salátával töltött sajttekercshez
- 20 dkg edami sajt(lehet gouda is)
- 30 dkg franciasaláta alap
- 4 evőkanál 20%-os tejföl
- 6 evőkanál majonéz
- 3 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- Rántott gombához
- 8 db csiperkegomba
- 5 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 2 dl napraforgó étolaj
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, főtt virslis pritaminpaprikával.
- A francia salátához megfőzzük a francia saláta alap keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük.
- A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
- Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük.
- Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
- Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
- A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
- A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és hagyományos módon kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra.
Jó étvágyat kívánunk!