Szilveszteri hidegtál rántott gombával

      Szilveszteri hidegtál rántott gombával

      Szilveszterre egy sajtos és gombás hidegtálat készítünk vendégek fogadására, melyet franciasalátával és virslis töltelékkel készítünk el sajttekercsekbe töltve. Tálunkhoz friss rántott gombát kínálunk. Nagyon mutatós szilveszteri hidegtál a vendégek fogadására.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • Szendvicskrémes sajttekercshez
        • 20 dkg edami sajt (lehet gouda is)
        • 20 dkg szendvicskrém
        • 1 teáskanál  gulyáskrém
        • 1 db kaliforniai paprika
        • 20 dkg füstli virsli
        • étkezési só ízlés szerint
      • Francia salátával töltött sajttekercshez
        • 20 dkg edami sajt(lehet gouda is)
        • 30 dkg franciasaláta alap
        • 4 evőkanál 20%-os tejföl
        • 6 evőkanál majonéz
        • 3 teáskanál mustár
        • só ízlés szerint
      • Rántott gombához
        • 8 db csiperkegomba
        • 5 dkg finomliszt
        • 1 db tojás
        • 2 dl napraforgó étolaj

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, főtt virslis pritaminpaprikával.
      2. A francia salátához megfőzzük a francia saláta alap keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük.
      3. A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
      4. Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük. 
      5. Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
      6. Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
      7. A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
      8. A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és hagyományos módon kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank