A mai ételünkhöz egy krémes és szaftos gombaszószt készítünk el, amely pikáns ízével nagyon jó kiegészítője a különféle húsoknak. Füstölt szalonnával, pirospaprikával és persze majorannával készült mártásunk nagyon gyorsan elkészíthető és kezdők is bátran belefoghatnak.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- só
- bors
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A szalonnát pici kockákra vágjuk és a olajon megpirítjuk.
- Rádobjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a majoránnát, és fedő nélkül addig sütjük, míg el nem fő a lé alóla.
- Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
- Ezután elkészítjük a habarást. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Belevegyítjük a tejfölt, majd ezt az elegyet lassan, kevergetve hozzácsurgatjuk a mártáshoz.
- Pár percig lassú tűzön addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg be nem sűrűsödik a gombaszósz.
- Frissen tálaljuk, sült és főtt húsokhoz ideális választás.
Jó étvágyat kívánunk!