Majorannás gombaszósz
A mai Ă©telĂĽnkhöz egy krĂ©mes Ă©s szaftos gombaszĂłszt kĂ©szĂtĂĽnk el, amely pikáns ĂzĂ©vel nagyon jĂł kiegĂ©szĂtĹ‘je a kĂĽlönfĂ©le hĂşsoknak. FĂĽstölt szalonnával, pirospaprikával Ă©s persze majorannával kĂ©szĂĽlt mártásunk nagyon gyorsan elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s kezdĹ‘k is bátran belefoghatnak.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj vagy napraforgĂł Ă©tolaj
- 1 teáskanál szárĂtott majoránna
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- sĂł
- bors
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A szalonnát pici kockákra vágjuk Ă©s a olajon megpirĂtjuk.
- Rádobjuk a megtisztĂtott Ă©s feldarabolt gombát, a majoránnát, Ă©s fedĹ‘ nĂ©lkĂĽl addig sĂĽtjĂĽk, mĂg el nem fĹ‘ a lĂ© alĂłla.
- Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
- Ezután elkĂ©szĂtjĂĽk a habarást. A lisztet kevĂ©s hideg vĂzben csomĂłmentesre keverjĂĽk. BelevegyĂtjĂĽk a tejfölt, majd ezt az elegyet lassan, kevergetve hozzácsurgatjuk a mártáshoz.
- Pár percig lassĂş tűzön addig fĹ‘zzĂĽk folyamatos keverĂ©s mellett, mĂg be nem sűrűsödik a gombaszĂłsz.
- Frissen tálaljuk, sült és főtt húsokhoz ideális választás.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
95