Majorannás gombaszósz

      Majorannás gombaszósz recept

      A mai ételünkhöz egy krémes és szaftos gombaszószt készítünk el, amely pikáns ízével nagyon jó kiegészítője a különféle húsoknak. Füstölt szalonnával, pirospaprikával és persze majorannával készült mártásunk nagyon gyorsan elkészíthető és kezdők is bátran belefoghatnak.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba
      • 10 dkg füstölt szalonna
      • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
      • 1 teáskanál szárított majoránna
      • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
      • 1 evőkanál liszt
      • 1 kis pohár tejföl
      • bors

      Elkészítési idő:30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A szalonnát pici kockákra vágjuk és a olajon megpirítjuk.
      2. Rádobjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a majoránnát, és fedő nélkül addig sütjük, míg el nem fő a lé alóla.
      3. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával.
      4. Ezután elkészítjük a habarást. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Belevegyítjük a tejfölt, majd ezt az elegyet lassan, kevergetve hozzácsurgatjuk a mártáshoz.
      5. Pár percig lassú tűzön addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg be nem sűrűsödik a gombaszósz.
      6. Frissen tálaljuk, sült és főtt húsokhoz ideális választás.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank