Libamájpástétommal töltött gomba Márton-napra

      Libamájpástétommal töltött gomba Márton-anpra

      Márton-nap (november 11.) lévén a mai napra egy libamájas töltött gombás ételt készítünk. Az ételt kakukkfűvel, petrezselyemmel és rizzsel tálaljuk. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók (2 személyre):

      • 6 db csiperkegomba
      • 22 dkg libamájpástétom-konzerv
      • 3 dkg füstölt sajt
      • 1 csésze rizs
      • 6 ág kakukkfű
      • 1 db paradicsom
      • 2 szál petrezselyem
      • só
      • Å‘rölt fekete bors
      • 2 evÅ‘kanál étolaj

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A rizst beáztatjuk, majd a szokásos módon megfőzzük.
      2. A megtisztított gombafejeket olajjal kikent tepsibe tesszük.
      3. Egy teáskanállal a libapástétomot a gombákba kanalazzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
      4. Ezután 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk és sütjük 15 percig.
      5. A füstölt sajtot lereszeleljük, a paradicsomot felszeleteljük és 15 perc után a gombákra helyezzük.
      6. Ezután a gombákat még 10 percig továbbsütjük.
      7. A kész töltött gombát rizzsel, kakukkfűvel és paradicsommal tálaljuk.Â

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank