Libamájpástétommal töltött gomba Márton-napra
Márton-nap (november 11.) lĂ©vĂ©n a mai napra egy libamájas töltött gombás Ă©telt kĂ©szĂtĂĽnk. Az Ă©telt kakukkfűvel, petrezselyemmel Ă©s rizzsel tálaljuk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók (2 személyre):
- 6 db csiperkegomba
- 22 dkg libamájpástétom-konzerv
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 csésze rizs
- 6 ág kakukkfű
- 1 db paradicsom
- 2 szál petrezselyem
- sĂł
- őrölt fekete bors
- 2 evőkanál étolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A rizst beáztatjuk, majd a szokásos módon megfőzzük.
- A megtisztĂtott gombafejeket olajjal kikent tepsibe tesszĂĽk.
- Egy teáskanállal a libapástétomot a gombákba kanalazzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
- Ezután 180 °C-ra elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘be toljuk Ă©s sĂĽtjĂĽk 15 percig.
- A füstölt sajtot lereszeleljük, a paradicsomot felszeleteljük és 15 perc után a gombákra helyezzük.
- Ezután a gombákat még 10 percig továbbsütjük.
- A kĂ©sz töltött gombát rizzsel, kakukkfűvel Ă©s paradicsommal tálaljuk.Â
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
112