Márton-nap (november 11.) lévén a mai napra egy libamájas töltött gombás ételt készÃtünk. Az ételt kakukkfűvel, petrezselyemmel és rizzsel tálaljuk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók (2 személyre):
- 6 db csiperkegomba
- 22 dkg libamájpástétom-konzerv
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 csésze rizs
- 6 ág kakukkfű
- 1 db paradicsom
- 2 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- 2 evőkanál étolaj
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A rizst beáztatjuk, majd a szokásos módon megfőzzük.
- A megtisztÃtott gombafejeket olajjal kikent tepsibe tesszük.
- Egy teáskanállal a libapástétomot a gombákba kanalazzuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
- Ezután 180 °C-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk és sütjük 15 percig.
- A füstölt sajtot lereszeleljük, a paradicsomot felszeleteljük és 15 perc után a gombákra helyezzük.
- Ezután a gombákat még 10 percig továbbsütjük.
- A kész töltött gombát rizzsel, kakukkfűvel és paradicsommal tálaljuk.Â
Jó étvágyat kÃvánunk!