Márton-napi fogás: Gombás libamáj recept
A hiedelem szerint Szent Márton napján libát illik enni, mert aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Ma ünnepi fogásunk egy fenséges gombás libamáj recept, lássuk is hogyan készül.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg libamáj
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejszĂn
- 1 evĹ‘kanál libazsĂr
- 0.5 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldpetrezselyem ĂzlĂ©s szerint
- 1 teáskanál vöröshagyma
- bors és só
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A libazsĂron Ă©ppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztĂtott Ă©s vĂ©kony szeletekre vágott gombát.
- Hozzáadom a tisztĂtott, zĂşzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet.Â
- FedĹ‘ alatt, saját levĂ©ben puhára párolom, majd ha zsĂrjára sĂĽlt, lepirĂtom rajta a kockákra vágott libamájat.
- Ráöntöm a vörösbort Ă©s a tejszĂnt, ezután fedĹ‘ alatt felforralom.
- NĂ©hány percnyi párolás után, ha a ragu kissĂ© besűrűsödött, a lángot lekapcsolom Ă©s mĂ©g 5 percig a fedĹ‘ alatt hagyom, hogy az Ăzek átjárják az Ă©telt.
- Frissen tálalom, csak ekkor sĂłzzuk Ă©s borsozzuk. KöretkĂ©nt fĹ‘tt rizst vagy rizibizit adunk hozzá, de friss kenyĂ©rrel is tökĂ©letes.Â
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
82