A hiedelem szerint Szent Márton napján libát illik enni, mert aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Ma ünnepi fogásunk egy fenséges gombás libamáj recept, lássuk is hogyan készül.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 40 dkg libamáj
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejszÃn
- 1 evÅ‘kanál libazsÃr
- 0.5 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldpetrezselyem Ãzlés szerint
- 1 teáskanál vöröshagyma
- bors és só
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkészÃtés menete:
- A libazsÃron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztÃtott és vékony szeletekre vágott gombát.
- Hozzáadom a tisztÃtott, zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet.Â
- FedÅ‘ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsÃrjára sült, lepirÃtom rajta a kockákra vágott libamájat.
- Ráöntöm a vörösbort és a tejszÃnt, ezután fedÅ‘ alatt felforralom.
- Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot lekapcsolom és még 5 percig a fedÅ‘ alatt hagyom, hogy az Ãzek átjárják az ételt.
- Frissen tálalom, csak ekkor sózzuk és borsozzuk. Köretként fÅ‘tt rizst vagy rizibizit adunk hozzá, de friss kenyérrel is tökéletes.Â
Jó étvágyat kÃvánunk!