Márton-napi fogás: Gombás libamáj recept

      Márton-napi gombás libamáj recept

      A hiedelem szerint Szent Márton napján libát illik enni, mert aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Ma ünnepi fogásunk egy fenséges gombás libamáj recept, lássuk is hogyan készül.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 40 dkg libamáj
      • 25 dkg gomba
      • 1 dl tejszín
      • 1 evőkanál libazsír
      • 0.5 dl vörösbor
      • 2 gerezd fokhagyma
      • zöldpetrezselyem ízlés szerint
      • 1 teáskanál vöröshagyma
      • bors és só

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát.
      2. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet.
      3. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat.
      4. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom.
      5. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot lekapcsolom és még 5 percig a fedő alatt hagyom, hogy az ízek átjárják az ételt.
      6. Frissen tálalom, csak ekkor sózzuk és borsozzuk. Köretként főtt rizst vagy rizibizit adunk hozzá, de friss kenyérrel is tökéletes.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank