Márton-napi fogás: Gombás libamáj recept

A hiedelem szerint Szent Márton napján libát illik enni, mert aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. Ma ünnepi fogásunk egy fenséges gombás libamáj recept, lássuk is hogyan készül.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg libamáj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl tejszĂ­n
  • 1 evĹ‘kanál libazsĂ­r
  • 0.5 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöldpetrezselyem Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 teáskanál vöröshagyma
  • bors Ă©s sĂł

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát.
  2. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet. 
  3. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat.
  4. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom.
  5. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot lekapcsolom és még 5 percig a fedő alatt hagyom, hogy az ízek átjárják az ételt.
  6. Frissen tálalom, csak ekkor sózzuk és borsozzuk. Köretként főtt rizst vagy rizibizit adunk hozzá, de friss kenyérrel is tökéletes. 

Jó étvágyat kívánunk!

 82