Igazán ízletes gombamártást készíthetünk vajjal és fokhagymával, ami egyedi ízt kölcsönöz ételünknek. A vajas-fokhagymás gombamártás receptjét próbáljuk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg laskagomba
  • vaj, amin a gombát megpároljuk
  • kevés fehérbor (ízlés szerint)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, Å‘rölt feketebors

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A laskagombát megtisztítjuk. A gombát nem kell megpucolni, hanem csak levágjuk a keményebb tönkjeit és folyóvízben alaposan leöblítjük. A nagyobb kalapos példányokat félbevághatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát
  3. Meglocsoljuk kevés fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Amikor levet ereszt a gomba, rányomjuk a fokhagymákat fokhagymanyomóval.
  5. Megszórjuk sóval, borssal, és a gomba levének nagy részét elpárologtatjuk.
  6. Tálalás elÅ‘tt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal kínáljuk, de tengeri halhoz is kiváló.Â

Jó étvágyat kívánunk!

Loading