Vajas-fokhagymás gombamártás

      Vajas-fokhagymás gombaszósz recept

      Igazán ízletes gombamártást készíthetünk vajjal és fokhagymával, ami egyedi ízt kölcsönöz ételünknek. A vajas-fokhagymás gombamártás receptjét próbáljuk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 80 dkg laskagomba
      • vaj, amin a gombát megpároljuk
      • kevés fehérbor (ízlés szerint)
      • 6 gerezd fokhagyma
      • 1 csokor petrezselyem
      • só, Å‘rölt feketebors

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A laskagombát megtisztítjuk. A gombát nem kell megpucolni, hanem csak levágjuk a keményebb tönkjeit és folyóvízben alaposan leöblítjük. A nagyobb kalapos példányokat félbevághatjuk.
      2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát
      3. Meglocsoljuk kevés fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
      4. Amikor levet ereszt a gomba, rányomjuk a fokhagymákat fokhagymanyomóval.
      5. Megszórjuk sóval, borssal, és a gomba levének nagy részét elpárologtatjuk.
      6. Tálalás elÅ‘tt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirítóssal kínáljuk, de tengeri halhoz is kiváló.Â

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank