
Igazán Ãzletes gombamártást készÃthetünk vajjal és fokhagymával, ami egyedi Ãzt kölcsönöz ételünknek. A vajas-fokhagymás gombamártás receptjét próbáljuk ki.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg laskagomba
- vaj, amin a gombát megpároljuk
- kevés fehérbor (Ãzlés szerint)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, őrölt feketebors
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A laskagombát megtisztÃtjuk. A gombát nem kell megpucolni, hanem csak levágjuk a keményebb tönkjeit és folyóvÃzben alaposan leöblÃtjük. A nagyobb kalapos példányokat félbevághatjuk.
- Egy nagy serpenyőben vagy lábasban vajat olvasztunk, és rászórjuk a gombát
- Meglocsoljuk kevés fehérborral és 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
- Amikor levet ereszt a gomba, rányomjuk a fokhagymákat fokhagymanyomóval.
- Megszórjuk sóval, borssal, és a gomba levének nagy részét elpárologtatjuk.
- Tálalás elÅ‘tt megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és pirÃtóssal kÃnáljuk, de tengeri halhoz is kiváló.Â
Jó étvágyat kÃvánunk!