Gombás tarhonyás lecsó

      Gombás tarhonyás lecsó recept

      A lecsót a mai magyar konyha egyik alapételének számít, annak ellenére, hogy nagyon sok országban készül különféle formában. Ezúttal gombával és tarhonyával készült változatát, a gombás tarhonyás lecsó receptjét készítjük el.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 30 dkg csiperkegomba
      • 10 dkg tarhonya
      • 4 db zöldpaprika
      • 4 db paradicsom
      • 2 fej hagyma
      • pirospaprika
      • só, őrölt fekete bors
      • étolaj

      Elkészítési idő:35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű
      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paradicsomot negyedekre, a zöldpaprikát karikára vágjuk. A vöröshagymát pedig apróra vágjuk.
      2. Az olajon a hagymát a paprikával megpároljuk. Amikor már megpárolódott megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával.
      3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a felszeletelt gombát és tovább pároljuk kb. 15 percig.
      4. Eközben a 10 dkg tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd a korábban elkészített zöldségekhez öntjük.
      5. Kevés vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután tovább pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nem puhul.
      6. Kiváló egytálétel sok vitaminnal és kevés kalóriával.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank