Gombás tarhonyás lecsó

A lecsót a mai magyar konyha egyik alapételének számít, annak ellenére, hogy nagyon sok országban készül különféle formában. Ezúttal gombával és tarhonyával készült változatát, a gombás tarhonyás lecsó receptjét készítjük el.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg tarhonya
  • 4 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • pirospaprika
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paradicsomot negyedekre, a zöldpaprikát karikára vágjuk. A vöröshagymát pedig apróra vágjuk.
  2. Az olajon a hagymát a paprikával megpároljuk. Amikor már megpárolódott megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a felszeletelt gombát és tovább pároljuk kb. 15 percig.
  4. Eközben a 10 dkg tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd a korábban elkészített zöldségekhez öntjük.
  5. Kevés vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután tovább pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nem puhul.
  6. Kiváló egytálétel sok vitaminnal és kevés kalóriával.

Jó étvágyat kívánunk!

 190