A lecsót a mai magyar konyha egyik alapételének számít, annak ellenére, hogy nagyon sok országban készül különféle formában. Ezúttal gombával és tarhonyával készült változatát, a gombás tarhonyás lecsó receptjét készítjük el.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg csiperkegomba
- 10 dkg tarhonya
- 4 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- pirospaprika
- só, őrölt fekete bors
- étolaj
Elkészítési idő:35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paradicsomot negyedekre, a zöldpaprikát karikára vágjuk. A vöröshagymát pedig apróra vágjuk.
- Az olajon a hagymát a paprikával megpároljuk. Amikor már megpárolódott megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, a felszeletelt gombát és tovább pároljuk kb. 15 percig.
- Eközben a 10 dkg tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd a korábban elkészített zöldségekhez öntjük.
- Kevés vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután tovább pároljuk addig, amíg a tarhonya meg nem puhul.
- Kiváló egytálétel sok vitaminnal és kevés kalóriával.
Jó étvágyat kívánunk!