Gombás-lecsós csirkemáj recept

      Lecsós csirkemáj gombával recept

      Ha egy gyors, mégis ínycsiklandó hétvégi ebédre vágysz, a lecsós-gombás csirkemáj tökéletes választás! Ez az egyszerű recept puha csirkemájjal, zamatos gombával és szaftos lecsóval készül, így garantáltan sokaknak ízleni fog. Pár hozzávaló, minimális időráfordítás, és már tálalhatod is ezt a laktató, egészséges fogást. Tökéletes főtt petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel is.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 25 dkg csiperkegomba
      • 25 dkg csirkemáj
      • 2 fej közepes vöröshagyma
      • 1 db paprika
      • 2 db paradicsom
      • 1 kiskanál majoránna
      • 1 teáskanál pirospaprika
      • ízlés szerint só és őrölt bors
      • 1,5 evőkanál zsír
      • 1 evőkanál liszt

      Elkészítési idő: 25 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát, paprikát és paradicsomot megmosom, megtisztítom és felkockázom.
      2. Az étolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáteszem a felaprított paradicsomot, paprikát és gombát.
      3. Megsózom és fedő alatt tovább párolom elkészítem a lecsós alapot.
      4. Ha kész a lecsós alapunk hozzáadjuk a csirkemájat. Ízesítem borssal és 1 kiskanál majorannát teszünk hozzá.
      5. Pár percig pároljuk a májat, ekkor megszórom 1 evőkanál pirospaprikával és liszttel, majd felöntöm kb. 1,5 dl vízzel. Ha szükséges még sózzuk picit.
      6. Néhány percig tovább főzzük, hogy sűrű állagot kapjuk. Nagyon gyors étel.
      7. Frissen tálaljuk, főtt petrezselymes burgonya, párolt rizs illik hozzá leginkább, de friss kenyérre is nagyon finom és teljes értékű főétel.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük