
Ha egy gyors, mégis ínycsiklandó hétvégi ebédre vágysz, a lecsós-gombás csirkemáj tökéletes választás! Ez az egyszerű recept puha csirkemájjal, zamatos gombával és szaftos lecsóval készül, így garantáltan sokaknak ízleni fog. Pár hozzávaló, minimális időráfordítás, és már tálalhatod is ezt a laktató, egészséges fogást. Tökéletes főtt petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel is.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 25 dkg csiperkegomba
- 25 dkg csirkemáj
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 kiskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- ízlés szerint só és őrölt bors
- 1,5 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát, paprikát és paradicsomot megmosom, megtisztítom és felkockázom.
- Az étolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáteszem a felaprított paradicsomot, paprikát és gombát.
- Megsózom és fedő alatt tovább párolom elkészítem a lecsós alapot.
- Ha kész a lecsós alapunk hozzáadjuk a csirkemájat. Ízesítem borssal és 1 kiskanál majorannát teszünk hozzá.
- Pár percig pároljuk a májat, ekkor megszórom 1 evőkanál pirospaprikával és liszttel, majd felöntöm kb. 1,5 dl vízzel. Ha szükséges még sózzuk picit.
- Néhány percig tovább főzzük, hogy sűrű állagot kapjuk. Nagyon gyors étel.
- Frissen tálaljuk, főtt petrezselymes burgonya, párolt rizs illik hozzá leginkább, de friss kenyérre is nagyon finom és teljes értékű főétel.
Jó étvagyat kívánunk!