Gombás burgonyás rakottas

      gombás-burgonyás rakottas recept

      Burgonya és gomba felhasználásával nagyon finom hús nélküli rakott egytálétel készíthető. A megfelelő alapanyagok hozzáadásával a rakott krumplihoz nagyon hasonlóan – sütőben 30-40 perc alatt elkészíthető ebéd készíthető el. Lássuk is a hozzávalókat.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg burgonya
      • 25 dkg gomba
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 2 evőkanál étolaj
      • fél teáskanál szárított kakukkfű
      • 1 evőkanál vaj
      • 2.5 dl tejszín
      • 10 dkg reszelt sajt
      • 1 szál zöldhagyma
      • őrölt bors
      • fél teáskanál kakukkfű
      • 10 dkg sajt

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
      2. A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. 
      3. Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta, majd hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk, végül megsózzuk.
      4. A megfőtt burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük. A burgonyára ráterítjük a megfonnyasztott gombát, majd ha van még burgonya akkor egymást után rakjuk burgonya és gomba sorrendben.
      5. A tejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Az így elkészült tejszínnel meglocsoljuk a rakott ételt.
      6. Előmelegített 200 °C-os sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
      7. Az elkészült ételünket apróra vágott zöldhagymával megszórva melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank