Gombás burgonyás rakottas

Burgonya Ă©s gomba felhasználásával nagyon finom hĂşs nĂ©lkĂĽli rakott egytálĂ©tel kĂ©szĂ­thetĹ‘. A megfelelĹ‘ alapanyagok hozzáadásával a rakott krumplihoz nagyon hasonlĂłan – sĂĽtĹ‘ben 30-40 perc alatt elkĂ©szĂ­thetĹ‘ ebĂ©d kĂ©szĂ­thetĹ‘ el. Lássuk is a hozzávalĂłkat.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • fĂ©l teáskanál szárĂ­tott kakukkfű
  • 1 evĹ‘kanál vaj
  • 2.5 dl tejszĂ­n
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 szál zöldhagyma
  • Ĺ‘rölt bors
  • sĂł
  • fĂ©l teáskanál kakukkfű
  • 10 dkg sajt

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztĂ­tjuk, összezĂşzzuk. 
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta, majd hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk, végül megsózzuk.
  4. A megfőtt burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük. A burgonyára ráterítjük a megfonnyasztott gombát, majd ha van még burgonya akkor egymást után rakjuk burgonya és gomba sorrendben.
  5. A tejszĂ­nben elkeverjĂĽk a reszelt sajtot, majd sĂłzzuk Ă©s borsozzuk. Az Ă­gy elkĂ©szĂĽlt tejszĂ­nnel meglocsoljuk a rakott Ă©telt.
  6. Előmelegített 200 °C-os sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  7. Az elkészült ételünket apróra vágott zöldhagymával megszórva melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 270