Gombás burgonyás rakottas
Burgonya Ă©s gomba felhasználásával nagyon finom hĂşs nĂ©lkĂĽli rakott egytálĂ©tel kĂ©szĂthetĹ‘. A megfelelĹ‘ alapanyagok hozzáadásával a rakott krumplihoz nagyon hasonlĂłan – sĂĽtĹ‘ben 30-40 perc alatt elkĂ©szĂthetĹ‘ ebĂ©d kĂ©szĂthetĹ‘ el. Lássuk is a hozzávalĂłkat.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- fĂ©l teáskanál szárĂtott kakukkfű
- 1 evőkanál vaj
- 2.5 dl tejszĂn
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 szál zöldhagyma
- őrölt bors
- sĂł
- fél teáskanál kakukkfű
- 10 dkg sajt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 80 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk Ă©s forrásban lĂ©vĹ‘, sĂłs vĂzben fĂ©lpuhára fĹ‘zzĂĽk. Ezután leszűrjĂĽk Ă©s lecsepegtetjĂĽk.
- A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztĂtjuk, összezĂşzzuk.
- Az olajat felforrĂłsĂtjuk, Ă©s a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta, majd hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzĂĽk, majd megpirĂtjuk, vĂ©gĂĽl megsĂłzzuk.
- A megfĹ‘tt burgonyát kivajazott tűzállĂł tálba terĂtjĂĽk. A burgonyára ráterĂtjĂĽk a megfonnyasztott gombát, majd ha van mĂ©g burgonya akkor egymást után rakjuk burgonya Ă©s gomba sorrendben.
- A tejszĂnben elkeverjĂĽk a reszelt sajtot, majd sĂłzzuk Ă©s borsozzuk. Az Ăgy elkĂ©szĂĽlt tejszĂnnel meglocsoljuk a rakott Ă©telt.
- ElĹ‘melegĂtett 200 °C-os sĂĽtĹ‘ben 30-40 perc alatt aranyszĂnűre sĂĽtjĂĽk.
- Az elkészült ételünket apróra vágott zöldhagymával megszórva melegen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
270