Burgonya és gomba felhasználásával nagyon finom hús nélküli rakott egytálétel készíthető. A megfelelő alapanyagok hozzáadásával a rakott krumplihoz nagyon hasonlóan – sütőben 30-40 perc alatt elkészíthető ebéd készíthető el. Lássuk is a hozzávalókat.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- fél teáskanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál vaj
- 2.5 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 szál zöldhagyma
- őrölt bors
- só
- fél teáskanál kakukkfű
- 10 dkg sajt
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
- A gombát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
- Az olajat felforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta, majd hozzáadjuk a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd megpirítjuk, végül megsózzuk.
- A megfőtt burgonyát kivajazott tűzálló tálba terítjük. A burgonyára ráterítjük a megfonnyasztott gombát, majd ha van még burgonya akkor egymást után rakjuk burgonya és gomba sorrendben.
- A tejszínben elkeverjük a reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Az így elkészült tejszínnel meglocsoljuk a rakott ételt.
- Előmelegített 200 °C-os sütőben 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Az elkészült ételünket apróra vágott zöldhagymával megszórva melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!