Ezúttal egy nagyon könnyű gombás szószt készítünk, a savanyú gombamártást. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg friss csiperkegomba szeletelve
- 1 db gombás leveskocka
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors
- világos rántás
- tejföl
- ízlés szerint ecet
Elkészítési idő:35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát.
- További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk!