Savanyú gombamártás
EzĂşttal egy nagyon könnyű gombás szĂłszt kĂ©szĂtĂĽnk, a savanyĂş gombamártást. A savanykás Ăz a tejfölnek Ă©s az ecetnek köszönhetĹ‘, de az ecettel nem árt Ăłvatosan bánni. Az elkĂ©szĂtĂ©se nagyon egyszerű.Â
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg friss csiperkegomba szeletelve
- 1 db gombás leveskocka
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- ĂzlĂ©s szerint sĂł, bors
- világos rántás
- tejföl
- ĂzlĂ©s szerint ecet
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megmossuk, felszeleteljĂĽk, 10 percig annyi vĂzben fĹ‘zzĂĽk, ami pont ellepi, majd leszűrjĂĽk. A gombás vizet fĂ©lretesszĂĽk, nem öntjĂĽk ki.
- Az olajon megpirĂtjuk az aprĂłra vágott hagymát, rászĂłrjuk a fĹ‘tt gombát, sĂłzzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát.
- További 10-15 percig fĹ‘zzĂĽk, világos rántással sűrĂtjĂĽk, hozzáadjuk a tejfölt, ĂzlĂ©s szerint ecettel ĂzesĂtjĂĽk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
106