Savanyú gombamártás

Ezúttal egy nagyon könnyű gombás szószt készítünk, a savanyú gombamártást. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése nagyon egyszerű. 
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kg friss csiperkegomba szeletelve
  • 1 db gombás leveskocka
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł, bors
  • világos rántás
  • tejföl
  • Ă­zlĂ©s szerint ecet

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.
  2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát.
  3. További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 106