Savanyú gombamártás

      Savanyú gombamártás recept

      Ezúttal egy nagyon könnyű gombás szószt készítünk, a savanyú gombamártást. A savanykás íz a tejfölnek és az ecetnek köszönhető, de az ecettel nem árt óvatosan bánni. Az elkészítése nagyon egyszerű. 
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg friss csiperkegomba szeletelve
      • 1 db gombás leveskocka
      • 1 db nagy fej vöröshagyma
      • ízlés szerint só, bors
      • világos rántás
      • tejföl
      • ízlés szerint ecet

      Elkészítési idő:35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megmossuk, felszeleteljük, 10 percig annyi vízben főzzük, ami pont ellepi, majd leszűrjük. A gombás vizet félretesszük, nem öntjük ki.
      2. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a főtt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát.
      3. További 10-15 percig főzzük, világos rántással sűrítjük, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank