Erdei gombás csirkemellkolbász

Ezúttal egy szokatlan, de annál finomabb csirkés étel készítünk el, amit az erdei gomba ízével teszünk felejthetetlenné. Az erdei gombás csirkemellkolbász friss kenyérrel igazán finom csemege. Lássuk is hogyan készül.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 kg csirkemellfilĂ© (friss aprĂłhĂşs, nyesedĂ©k, ne legyen nagyon száraz a hĂşs)
  • 30 dkg gomba (erdei)
  • 2 evĹ‘kanál paprikakrĂ©m
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evĹ‘kanál sĂł
  • 1 teáskanál Ĺ‘rölt feketebors
  • 1 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 50 g vĂ©konybĂ©l (sertĂ©s) (2-2,5 m megtisztĂ­tott sertĂ©s vĂ©konybĂ©l vagy kolbászhoz valĂł műbĂ©l)
  • hasznos, ha van otthon kolbásztöltĹ‘ az Ă©tel elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Nehéz, időigényes

Elkészítés menete:

  1. A megtisztított gombát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd csíkokra vágjuk és az olívaolajon 6-7 perc alatt megpároljuk úgy, hogy a levét elfője.
  2. A csirkemell apróhúst a párolt gombával együtt ledaráljuk. A csirkemellhez kell a nyesedék is, hogy ne legyen túl száraz a hús.
  3. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és alaposan elkeverjük.
  4. A töltéshez 2-2,5 m megtisztított sertés vékonybelet vagy kolbászhoz való műbelet használunk.
  5. A bélbe töltjük, 13-15 cm hosszú kolbászokat készítünk, amelyeket töltés közben megszurkálunk, hogy ne maradjon levegős.
  6. Tepsibe tesszük, és kevés víz hozzáadásával 180 fokra melegített sütőben pirosra sütjük.
  7. A tálaláshoz ketchupot, mustárt és kenyeret kínáljunk.

Jó étvágyat kívánunk!

 130