Egyszerű, gyors és finom gombasaláta olaszosan. Lássuk az olasz gombasaláta receptjét, a siker garantált.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 db közepes póréhagyma
- 5 dkg majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál citromlé
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál mustár
- só, őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítési idő:
- A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk és bő vízben megfőzzük. Ha kész van, félretesszük.
- A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
- Majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt és a fehérbor egy tálban alaposan összekeverjük. Az így készített mártást ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A mártásba beletesszük a póréhagymát és főtt gombát és alaposan eldogozzuk a masszát.
- Hűtőbe tesszük 1 órára, hidegen tálaljuk. Nagyon finom húsokhoz, de hidegen pirítósra kenve is kiváló vegán étel.
Jó étvágyat kívánunk!