Olasz gombasaláta

Egyszerű, gyors és finom gombasaláta olaszosan. Lássuk az olasz gombasaláta receptjét, a siker garantált.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db közepes pĂłrĂ©hagyma
  • 5 dkg majonĂ©z
  • 3 evĹ‘kanál tejföl
  • 2 teáskanál citromlĂ©
  • 1 dl fehĂ©rbor
  • 1 teáskanál mustár
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítési idő:

  1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk és bő vízben megfőzzük. Ha kész van, félretesszük.
  2. A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
  3. Majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt és a fehérbor egy tálban alaposan összekeverjük. Az így készített mártást ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. A mártásba beletesszük a póréhagymát és főtt gombát és alaposan eldogozzuk a masszát.
  5. Hűtőbe tesszük 1 órára, hidegen tálaljuk. Nagyon finom húsokhoz, de hidegen pirítósra kenve is kiváló vegán étel.

Jó étvágyat kívánunk!

 414