Olasz gombasaláta

      Olasz gombasaláta

      Egyszerű, gyors és finom gombasaláta olaszosan. Lássuk az olasz gombasaláta receptjét, a siker garantált.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 25 dkg csiperke gomba
      • 1 db közepes póréhagyma
      • 5 dkg majonéz
      • 3 evőkanál tejföl
      • 2 teáskanál citromlé
      • 1 dl fehérbor
      • 1 teáskanál mustár
      • só, őrölt fekete bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 30 perc
      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítési idő:

      1. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk és bő vízben megfőzzük. Ha kész van, félretesszük.
      2. A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
      3. Majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt és a fehérbor egy tálban alaposan összekeverjük. Az így készített mártást ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      4. A mártásba beletesszük a póréhagymát és főtt gombát és alaposan eldogozzuk a masszát.
      5. Hűtőbe tesszük 1 órára, hidegen tálaljuk. Nagyon finom húsokhoz, de hidegen pirítósra kenve is kiváló vegán étel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank