Olasz gombasaláta
Egyszerű, gyors és finom gombasaláta olaszosan. Lássuk az olasz gombasaláta receptjét, a siker garantált.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 db közepes póréhagyma
- 5 dkg majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál citromlé
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál mustár
- sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘:
- A gombát megtisztĂtjuk, felaprĂtjuk Ă©s bĹ‘ vĂzben megfĹ‘zzĂĽk. Ha kĂ©sz van, fĂ©lretesszĂĽk.
- A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
- MajonĂ©zt, tejfölt, citromlevet, mustárt Ă©s a fehĂ©rbor egy tálban alaposan összekeverjĂĽk. Az Ăgy kĂ©szĂtett mártást ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk.
- A mártásba beletesszük a póréhagymát és főtt gombát és alaposan eldogozzuk a masszát.
- HűtĹ‘be tesszĂĽk 1 Ăłrára, hidegen tálaljuk. Nagyon finom hĂşsokhoz, de hidegen pirĂtĂłsra kenve is kiválĂł vegán Ă©tel.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
414