A legényfogó levesnek nincs kőbe vésett receptje, ahány ház, annyi szokás. Ezúttal egy nagyon finom verziót készítünk el sok hússal és zöldséggel. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • só és őrölt fehér bors
  • 2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és 1 húsleveskocka)
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítési idő:60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.
  2. Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket és a borsót.
  3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát.
  5. Felöntjük vízzel és 2 dl húslével (ennek hiányában több vizet öntünk bele és húsleveskockát teszünk bele.)
  6. Ha minden belevaló megpuhult, hozzáadjuk a hússal azonos nagyságúra darabolt májat és forrástól számított 5 percig főzzük vele.
  7. Belekeverjük az előzőleg simára kevert tejszínt és tejfölt.
  8. Egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal ízesítjük, és újra felforrás után a tűzről levesszük.
  9. Néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet.
  10. Frissen és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading