Legényfogó leves

      Legényfogó leves recept

      A legényfogó levesnek nincs kőbe vésett receptje, ahány ház, annyi szokás. Ezúttal egy nagyon finom verziót készítünk el sok hússal és zöldséggel. Lássuk is a receptet!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 40 dkg csirkemell
      • 30 dkg csirkemáj
      • 20 dkg zöldborsó
      • 20 dkg gomba
      • 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
      • 2 dl főzőtejszín
      • 2 dl tejföl
      • 2 fej vöröshagyma
      • étolaj
      • só és őrölt fehér bors
      • 2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és 1 húsleveskocka)
      • 1 teáskanál szárított tárkony
      • 1 teáskanál citromlé

      Elkészítési idő:60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.
      2. Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket és a borsót.
      3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      4. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát.
      5. Felöntjük vízzel és 2 dl húslével (ennek hiányában több vizet öntünk bele és húsleveskockát teszünk bele.)
      6. Ha minden belevaló megpuhult, hozzáadjuk a hússal azonos nagyságúra darabolt májat és forrástól számított 5 percig főzzük vele.
      7. Belekeverjük az előzőleg simára kevert tejszínt és tejfölt.
      8. Egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal ízesítjük, és újra felforrás után a tűzről levesszük.
      9. Néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet.
      10. Frissen és melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank