Töltött grillezett gomba

      Töltött grillezett gomba

      A nyári grillszezon egyik finom fogása a grillezett gomba. Ezúttal egy zöldségekkel, tojással készült finom gombaételt készítünk. Ha szeretnéd tudni mi a titka a töltött grillezett gomba elkészítésének, akkor kattints a cikkre.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 db grill vagy portobello gomba
      • 8 dkg friss baby spenót
      • 15 dkg koktélparadicsom
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 4 db tojás
      • 5 dkg reszelt trappista sajt
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint frissen őrölt feketebors
      • finomra vágott petrezselyem a díszítéshez

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombákat mossuk meg, a száraikat tőből szedjük ki, kaparjuk ki kissé a gombák belsejét, hogy minél több hely legyen a tölteléknek. A kikapart gombát és a gombaszárakat kockázzuk apróra.
      2. A gombákat tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, a paradicsomokat is mossuk meg és vágjuk félbe.
      3. Serpenyőben hevítsünk olajat és nyomón át törjük bele a fokhagymát, pirítsuk illatozásig. Dobjuk rá az apróra kockázott gombaszárat és a paradicsomot.
      4. Amikor a paradicsom kezd puhulni és kiengedi a levét, dobjuk rá a spenótot is és pároljuk meg.
      5. Sózzuk, borsozzuk, a keletkezett levet nagy lángon főzzük el, de ne szárítsuk ki a ragut.
      6. A gombákat töltsük meg a spenótos raguval úgy, hogy a közepén egy kis fészek keletkezzen.
      7. Üssünk a gomba szár helyére 1-1 tojást, a sajtot reszeljük meg nagy lyukú reszelőn és egyenlően osszuk el a gombák tetején.
      8. Tegyük gombákat 190 °C-ra előmelegített sütőbe. A sütési idő attól függ, hogy ki hogyan szereti a tojást.
      9. Ha kész van a sütés a gombák tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk. Frissen tálalva, melegen fogyasztjuk.

      Jó étvágyat kívánok!

      Loading

      blank