A nyári grillszezon egyik finom fogása a grillezett gomba. Ezúttal egy zöldségekkel, tojással készült finom gombaételt készÃtünk. Ha szeretnéd tudni mi a titka a töltött grillezett gomba elkészÃtésének, akkor kattints a cikkre.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db grill vagy portobello gomba
- 8 dkg friss baby spenót
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj
- 4 db tojás
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- Ãzlés szerint só
- Ãzlés szerint frissen Å‘rölt feketebors
- finomra vágott petrezselyem a dÃszÃtéshez
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint:Közepes
ElkészÃtés menete:
- A gombákat mossuk meg, a száraikat tőből szedjük ki, kaparjuk ki kissé a gombák belsejét, hogy minél több hely legyen a tölteléknek. A kikapart gombát és a gombaszárakat kockázzuk apróra.
- A gombákat tegyük sütÅ‘papÃrral bélelt sütÅ‘lemezre. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, a paradicsomokat is mossuk meg és vágjuk félbe.
- SerpenyÅ‘ben hevÃtsünk olajat és nyomón át törjük bele a fokhagymát, pirÃtsuk illatozásig. Dobjuk rá az apróra kockázott gombaszárat és a paradicsomot.Â
- Amikor a paradicsom kezd puhulni és kiengedi a levét, dobjuk rá a spenótot is és pároljuk meg.
- Sózzuk, borsozzuk, a keletkezett levet nagy lángon fÅ‘zzük el, de ne szárÃtsuk ki a ragut.Â
- A gombákat töltsük meg a spenótos raguval úgy, hogy a közepén egy kis fészek keletkezzen.
- Üssünk a gomba szár helyére 1-1 tojást, a sajtot reszeljük meg nagy lyukú reszelőn és egyenlően osszuk el a gombák tetején.
- Tegyük gombákat 190 °C-ra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘be. A sütési idÅ‘ attól függ, hogy ki hogyan szereti a tojást.Â
- Ha kész van a sütés a gombák tetejére frissen vágott petrezselymet szórunk. Frissen tálalva, melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat kÃvánok!