Pulykamell gombás raguval

      Pulykamell gombás raguval

      A sült pulykamell a legtöbb magyar család ünnepi asztalán megtalálható. Az ételt még ízletesebbé tehetjük, ha mellé gombás ragut kínálunk.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      Pulykamellhez:

      • 4 nagy szelet pulykamell
      • 20 dkg főzőmargarin
      • liszt, amibe a pulykamellet beleforgatjuk
      • margin a tepsi ki kenéséhez
      • 5 csipet só
      • alufólia

      Gombás raguhoz:

      • 30 dkg gomba
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 1 evőkanálnyi petrezselyem
      • 2 kis fakanál liszt
      • 2 dl tej
      • só és őrült fekete bors (ízlés szerint)

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A vékonyra szeletelt és kilopfolt pulykamellet megsózzuk és lisztbe forgatjuk.
      2. A főzőmargarinnal kikent tepsibe a pulykamell mindkét oldalát átsütjük.
      3. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a a csirkemelleket, kevés vizet öntünk bele, alufóliával lefedjük. A sütőben 180 °C-n addig sütjük, míg megpuhul a hús. Utána kivesszük a sütőből. Levesszük az alufóliát.
      4. Míg sül a hús elkészítjük a gombás ragut. A hússütés után visszamaradt margarinban gombát dinsztelünk, víz nem kell hozzá.
      5. Sózzuk és borsozzuk a ragut és belereszelünk 1 kis fej vöröshagymát. Apróra vágott petrezselymet teszünk bele.
      6. 2 evőkanál lisztet teszünk lisztet teszünk bele és 2 dl tejjel besűrítjük.
      7. Az így elkészített raguból halmokat teszünk a tepsiben lévő hússzeletekre és betesszük a sütőbe 180 °C-on egy rövid időre.
      8. Elkészítés előtt fedjük be vékony sajtszeletekkel. Tegyük vissza sütőbe és akkor kész, ha a sajt ráolvadt.
      9. Rizzsel, rizi-bizivel vagy krumplipürével tálaljuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel díszíthejük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank