A sült pulykamell a legtöbb magyar család ünnepi asztalán megtalálható. Az ételt még ízletesebbé tehetjük, ha mellé gombás ragut kínálunk.
Hozzávalók: (4 személyre)
Pulykamellhez:
- 4 nagy szelet pulykamell
- 20 dkg főzőmargarin
- liszt, amibe a pulykamellet beleforgatjuk
- margin a tepsi ki kenéséhez
- 5 csipet só
- alufólia
Gombás raguhoz:
- 30 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi petrezselyem
- 2 kis fakanál liszt
- 2 dl tej
- só és őrült fekete bors (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A vékonyra szeletelt és kilopfolt pulykamellet megsózzuk és lisztbe forgatjuk.
- A főzőmargarinnal kikent tepsibe a pulykamell mindkét oldalát átsütjük.
- Margarinnal kikent tepsibe tesszük a a csirkemelleket, kevés vizet öntünk bele, alufóliával lefedjük. A sütőben 180 °C-n addig sütjük, míg megpuhul a hús. Utána kivesszük a sütőből. Levesszük az alufóliát.
- Míg sül a hús elkészítjük a gombás ragut. A hússütés után visszamaradt margarinban gombát dinsztelünk, víz nem kell hozzá.
- Sózzuk és borsozzuk a ragut és belereszelünk 1 kis fej vöröshagymát. Apróra vágott petrezselymet teszünk bele.
- 2 evőkanál lisztet teszünk lisztet teszünk bele és 2 dl tejjel besűrítjük.
- Az így elkészített raguból halmokat teszünk a tepsiben lévő hússzeletekre és betesszük a sütőbe 180 °C-on egy rövid időre.
- Elkészítés előtt fedjük be vékony sajtszeletekkel. Tegyük vissza sütőbe és akkor kész, ha a sajt ráolvadt.
- Rizzsel, rizi-bizivel vagy krumplipürével tálaljuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel díszíthejük.
Jó étvágyat kívánunk!