Kelkáposztás gombafelfújt

Viszonylag egyszerűen elkészíthető a kelkáposztás gombafelfújt. Ebédre és vacsorára egyaránt kínálható. Nagyon finom és egészséges étel.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 dl tej
  • 2 evĹ‘kanál finomliszt
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • kevĂ©s olaj, tortaforma a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát szintén megtisztítjuk és kisebb szeletekre vágjuk. A zöldpaprikát apróra felaprítjuk.
  2. Hagymát pirítsuk aranysárgára egy serpenyőben, tegyük bele a gombát és futtassuk meg.
  3. A gombát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. A gombát főzzük mindaddig, míg a leve el nem főtt.
  5. Tegyünk bele 2 evőkanál lisztet és öntsük fel egy pohárnyi (3 dl) tejjel.
  6. Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát.
  7. A kelkáposzta ép leveleit levesszük, megmossuk és félrerakjuk. A káposztafejet kis darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
  8. A puhára főzött kelkáposztát a tejes-gombás keverékbe szórjuk.
  9. Keverjünk össze 4 tojást 2 dl tejföllel, ízesítjük sóval és borssal. Majd öntsük bele a keverékünkbe a massza 2/3 részét. Egyenletesen keverjük el.
  10. Készítsük elő a tortaformát és félretett kelkáposzta levelek felével a sütőforma alját béleljük ki.
  11. Öntsük bele a serpenyőben előkészített keverékünket a tortaformába. A tetejére tegyük a kelkáposzta levelek másik felét és a maradék tojásos tejfölös masszát öntsük rá.
  12. Előmelegített sütőben 180 °C-n süssük kb. 30 percig. Frissen tálaljuk. Tejföl-petrezselyem-bors keverékét ajánljuk hozzá mártásként.

Jó étvágyat kívánunk!

 169