Viszonylag egyszerűen elkészíthető a kelkáposztás gombafelfújt. Ebédre és vacsorára egyaránt kínálható. Nagyon finom és egészséges étel.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 3 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál étolaj
- 4 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál ételízesítő
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj, tortaforma a sütéshez
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát szintén megtisztítjuk és kisebb szeletekre vágjuk. A zöldpaprikát apróra felaprítjuk.
- Hagymát pirítsuk aranysárgára egy serpenyőben, tegyük bele a gombát és futtassuk meg.
- A gombát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A gombát főzzük mindaddig, míg a leve el nem főtt.
- Tegyünk bele 2 evőkanál lisztet és öntsük fel egy pohárnyi (3 dl) tejjel.
- Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát.
- A kelkáposzta ép leveleit levesszük, megmossuk és félrerakjuk. A káposztafejet kis darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
- A puhára főzött kelkáposztát a tejes-gombás keverékbe szórjuk.
- Keverjünk össze 4 tojást 2 dl tejföllel, ízesítjük sóval és borssal. Majd öntsük bele a keverékünkbe a massza 2/3 részét. Egyenletesen keverjük el.
- Készítsük elő a tortaformát és félretett kelkáposzta levelek felével a sütőforma alját béleljük ki.
- Öntsük bele a serpenyőben előkészített keverékünket a tortaformába. A tetejére tegyük a kelkáposzta levelek másik felét és a maradék tojásos tejfölös masszát öntsük rá.
- Előmelegített sütőben 180 °C-n süssük kb. 30 percig. Frissen tálaljuk. Tejföl-petrezselyem-bors keverékét ajánljuk hozzá mártásként.
Jó étvágyat kívánunk!