Kelkáposztás gombafelfújt

      Kelkáposztás gombafelfújt

      Viszonylag egyszerűen elkészíthető a kelkáposztás gombafelfújt. Ebédre és vacsorára egyaránt kínálható. Nagyon finom és egészséges étel.

      Hozzávalók (4 személyre):

      • 1 kisebb fej kelkáposzta
      • 20 dkg csiperke gomba
      • 1 kisebb fej vöröshagyma
      • 1 db zöldpaprika
      • 3 dl tej
      • 2 evőkanál finomliszt
      • 2 evőkanál étolaj
      • 4 db tojás
      • 2 dl tejföl
      • 1 evőkanál ételízesítő
      • só, őrölt fekete bors
      • kevés olaj, tortaforma a sütéshez

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A gombát szintén megtisztítjuk és kisebb szeletekre vágjuk. A zöldpaprikát apróra felaprítjuk.
      2. Hagymát pirítsuk aranysárgára egy serpenyőben, tegyük bele a gombát és futtassuk meg.
      3. A gombát ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      4. A gombát főzzük mindaddig, míg a leve el nem főtt.
      5. Tegyünk bele 2 evőkanál lisztet és öntsük fel egy pohárnyi (3 dl) tejjel.
      6. Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát.
      7. A kelkáposzta ép leveleit levesszük, megmossuk és félrerakjuk. A káposztafejet kis darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
      8. A puhára főzött kelkáposztát a tejes-gombás keverékbe szórjuk.
      9. Keverjünk össze 4 tojást 2 dl tejföllel, ízesítjük sóval és borssal. Majd öntsük bele a keverékünkbe a massza 2/3 részét. Egyenletesen keverjük el.
      10. Készítsük elő a tortaformát és félretett kelkáposzta levelek felével a sütőforma alját béleljük ki.
      11. Öntsük bele a serpenyőben előkészített keverékünket a tortaformába. A tetejére tegyük a kelkáposzta levelek másik felét és a maradék tojásos tejfölös masszát öntsük rá.
      12. Előmelegített sütőben 180 °C-n süssük kb. 30 percig. Frissen tálaljuk. Tejföl-petrezselyem-bors keverékét ajánljuk hozzá mártásként.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank