Legyen szó reggeliről, vacsoráról jó választás a töltött zsemle, amit egy ízletes gombás raguval spékelünk meg. Lássuk is hogyan készül.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 20 dkg csiperkegomba
- 10 dkg Párizsi
- 10 dkg sajt
- 4 db zsemle
- 2 db csemege uborka
- 3 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- bors
- só
- fél csokor snidling
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, és a zsemlék belsejét kikaparjuk.
- A felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, rátesszük a gombát, és 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Az uborkát és a párizsit vékony csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk.
- Rászórjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a zsemlék belsejét is.
- A zsemlék üregébe kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal.
- A tetejüket rátesszük, ismét megszórjuk sajttal, és a sütőben 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!