Pikáns gombaraguval töltött zsemle
Legyen szĂł reggelirĹ‘l, vacsorárĂłl jĂł választás a töltött zsemle, amit egy Ăzletes gombás raguval spĂ©kelĂĽnk meg. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg csiperkegomba
- 10 dkg Párizsi
- 10 dkg sajt
- 4 db zsemle
- 2 db csemege uborka
- 3 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- bors
- sĂł
- fél csokor snidling
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, és a zsemlék belsejét kikaparjuk.
- A felaprĂtott hagymát az olajon megfuttatjuk, rátesszĂĽk a gombát, Ă©s 4-5 percig pirĂtjuk, sĂłzzuk, borsozzuk.
- Az uborkát Ă©s a párizsit vĂ©kony csĂkokra vágjuk, majd a gombához adjuk.
- Rászórjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a zsemlék belsejét is.
- A zsemlék üregébe kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal.
- A tetejüket rátesszük, ismét megszórjuk sajttal, és a sütőben 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
30