Pikáns gombaraguval töltött zsemle

Legyen szó reggeliről, vacsoráról jó választás a töltött zsemle, amit egy ízletes gombás raguval spékelünk meg. Lássuk is hogyan készül.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg Párizsi
  • 10 dkg sajt
  • 4 db zsemle
  • 2 db csemege uborka
  • 3 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fĂ©l csokor petrezselyem
  • bors
  • sĂł
  • fĂ©l csokor snidling

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, és a zsemlék belsejét kikaparjuk.
  2. A felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, rátesszük a gombát, és 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Az uborkát és a párizsit vékony csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk.
  4. Rászórjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a zsemlék belsejét is.
  5. A zsemlék üregébe kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal.
  6. A tetejüket rátesszük, ismét megszórjuk sajttal, és a sütőben 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 30