Pikáns gombaraguval töltött zsemle

      Pikáns gombaraguval töltött zsemle recept

      Legyen szó reggeliről, vacsoráról jó választás a töltött zsemle, amit egy ízletes gombás raguval spékelünk meg. Lássuk is hogyan készül.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 20 dkg csiperkegomba
      • 10 dkg Párizsi
      • 10 dkg sajt
      • 4 db zsemle
      • 2 db csemege uborka
      • 3 evőkanál étolaj
      • 1 fej vöröshagyma
      • fél csokor petrezselyem
      • bors
      • fél csokor snidling

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, és a zsemlék belsejét kikaparjuk.
      2. A felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, rátesszük a gombát, és 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
      3. Az uborkát és a párizsit vékony csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk.
      4. Rászórjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a zsemlék belsejét is.
      5. A zsemlék üregébe kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal.
      6. A tetejüket rátesszük, ismét megszórjuk sajttal, és a sütőben 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank