Egy nagyon egyszerű gombamártást készítünk el, ami nagyon ideális kísérő lehet különféle húsételekhez. A tejfölös gombamártás gyors és ízletes szósz, melyet szárnyashoz, sertés és marhahúshoz is kínálhatunk. Nézzük is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 kanál finomliszt
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 3 dl húsleves alaplé
- 20 dkg csiperkegomba
- só és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő:25 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítom, majd felszeletelem. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom.
- A vöröshagymát olajban megfonnyasztom hozzáadom a felszeletelt gombát, ízlés szerint megsózom, borsozom.
- Beleteszem a finomra vágott petrezselyemzöldet, megpárolom.
- Megszórom liszttel, és felöntöm a húsleves lével, majd készre főzöm.
- Főzés közben hozzáadom a tejfölt és kevergetés közben felforralom.
Jó étvágyat kívánunk!