Tejfölös gombamártás

Egy nagyon egyszerű gombamártást készítünk el, ami nagyon ideális kísérő lehet különféle húsételekhez. A tejfölös gombamártás gyors és ízletes szósz, melyet szárnyashoz, sertés és marhahúshoz is kínálhatunk. Nézzük is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 kanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 3 dl hĂşsleves alaplĂ©
  • 20 dkg csiperkegomba
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítom, majd felszeletelem. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom.
  2. A vöröshagymát olajban megfonnyasztom hozzáadom a felszeletelt gombát, ízlés szerint megsózom, borsozom.
  3. Beleteszem a finomra vágott petrezselyemzöldet, megpárolom.
  4. Megszórom liszttel, és felöntöm a húsleves lével, majd készre főzöm.
  5. Főzés közben hozzáadom a tejfölt és kevergetés közben felforralom.

Jó étvágyat kívánunk!

 365