Tejfölös gombamártás

      Tejfölös gombamártás recept

      Egy nagyon egyszerű gombamártást készítünk el, ami nagyon ideális kísérő lehet különféle húsételekhez. A tejfölös gombamártás gyors és ízletes szósz, melyet szárnyashoz, sertés és marhahúshoz is kínálhatunk. Nézzük is a receptet!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 kanál finomliszt
      • 2 dl tejföl
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 dkg vaj
      • 1 teáskanál őrölt fekete bors
      • 3 dl húsleves alaplé
      • 20 dkg csiperkegomba
      • só és őrölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idő:25 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítom, majd felszeletelem. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom.
      2. A vöröshagymát olajban megfonnyasztom hozzáadom a felszeletelt gombát, ízlés szerint megsózom, borsozom.
      3. Beleteszem a finomra vágott petrezselyemzöldet, megpárolom.
      4. Megszórom liszttel, és felöntöm a húsleves lével, majd készre főzöm.
      5. Főzés közben hozzáadom a tejfölt és kevergetés közben felforralom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank