Sütőtökkrémleves gombával

      Sütőtökkrémleves gombával recept

      Ezúttal egy különösen finom őszi krémlevest készítünk el. A sütőtökkrémleves az őszi és késő őszi gasztronómia egy nagyon finom fogása, melyet pirított gombával megszórva tálalunk.

      Hozzávalók:(6 személyre)

      • 1 kg sütőtök
      • 4 gerezd fokhagyma
      • 12,5 dkg vaj
      • 1 teáskanál rozmaring
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • 62.5 g tejföl
      • 3 dl víz
      • 25 dkg csiperkegomba
      • botmixer a turmixoláshoz

      Elkészítési idő: 75 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A sütőtököt megpucoljuk, kivájjuk a magjait és kockákra vágjuk.
      2. Egy magas falú tepsiben a rozmaringgal, sóval, borssal és a vaj felével, amit megolvasztunk, összekeverjük.
      3. A fokhagymákat megpucoljuk, és egy kés lapjával megtörjük, majd egészben belekeverjük ezt is.
      4. Előmelegített sütőben 200 °C-on 1 óra alatt puhára sütjük. (Néha megkavarjuk, hogy egyenletes legyen.)
      5. A gombát megpucoljuk, megmossuk folyóvíz alatt, majd felszeleteljük.
      6. A vaj másik felét serpenyőben megolvasztjuk, és a gombaszeleteket jól átpirítjuk rajtuk.
      7. Ha megsült a tök, kivesszük a sütőből, és kivesszük közüle a fokhagymagerezdeket.
      8. Egy magas falú edénybe átmerjük, és felöntjük a tejföllel és a vízzel, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A gombával megszórva tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank