Gombás sajtkrém

      Sajtos gombakrém háziasan

      A hagyományos sajtkrémünket egy kis gomba hozzáadásával nagyon egyedivé tudjuk tenni. Egy kiváló vegán gombás krémet kapunk, ami igen tápláló és könnyen elkészíthető reggeli/uzsonnai fogás lehet kenyérre vagy pirítósra kenve.

      Hozzávalók:

      • 20 dkg csiperke gomba
      • 10 dkg krémsajt
      • 10 dkg vaj
      • őrölt bors, só
      • ízlés szerint petrezselyemzöld
      • robotgép a gomba felaprításához.

      Elkészítési idő: 15 perc
      Nehézségi szint: Könnyű
      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és megfőzzük. Miután megfőtt hagyjuk kihűlni.
      2. A kihűlt gombához petrezselyemzöldet szórunk és robotgéppel felaprítjuk.
      3. Egy tálba alaposan elkeverjük a vajat és a krémsajtot.
      4. Hozzáadjuk a felaprított gombát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és alaposan eldolgozzuk.
      5. Hűtőben állni hagyjuk. Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyaszthatjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank