
A hagyományos sajtkrémünket egy kis gomba hozzáadásával nagyon egyedivé tudjuk tenni. Egy kiváló vegán gombás krémet kapunk, ami igen tápláló és könnyen elkészíthető reggeli/uzsonnai fogás lehet kenyérre vagy pirítósra kenve.
Hozzávalók:
- 20 dkg csiperke gomba
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg vaj
- őrölt bors, só
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- robotgép a gomba felaprításához.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és megfőzzük. Miután megfőtt hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt gombához petrezselyemzöldet szórunk és robotgéppel felaprítjuk.
- Egy tálba alaposan elkeverjük a vajat és a krémsajtot.
- Hozzáadjuk a felaprított gombát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és alaposan eldolgozzuk.
- Hűtőben állni hagyjuk. Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!