Gombás sajtkrém
A hagyományos sajtkrĂ©mĂĽnket egy kis gomba hozzáadásával nagyon egyedivĂ© tudjuk tenni. Egy kiválĂł vegán gombás krĂ©met kapunk, ami igen táplálĂł Ă©s könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ reggeli/uzsonnai fogás lehet kenyĂ©rre vagy pirĂtĂłsra kenve.
Hozzávalók:
- 20 dkg csiperke gomba
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg vaj
- őrölt bors, só
- ĂzlĂ©s szerint petrezselyemzöld
- robotgĂ©p a gomba felaprĂtásához.
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 15 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s megfĹ‘zzĂĽk. Miután megfĹ‘tt hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt gombához petrezselyemzöldet szĂłrunk Ă©s robotgĂ©ppel felaprĂtjuk.
- Egy tálba alaposan elkeverjük a vajat és a krémsajtot.
- Hozzáadjuk a felaprĂtott gombát, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk Ă©s alaposan eldolgozzuk.
- HűtĹ‘ben állni hagyjuk. KenyĂ©rre vagy pirĂtĂłsra kenve fogyaszthatjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
261