A karácsonyi készülődés közepette a vasárnapi ebédnek egy gyors és szaftos csirkemell kerül a családi asztalra. Csirkemelleket gombás és paradicsomos szósszal olaszosan készítjük el.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 3 dl paradicsompüré
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- só, őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A csirkemellet és a gombát vágjuk szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát karikákra vágjuk.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk meg rajta a vöröshagymát.
- A csirkét sóval és borssal szórjuk megízlés szerint, majd rakjuk bele a serpenyőbe a hagyma mellé.
- Nagy lángon néhány percig sütjük mind két oldalát, ezután rádobjuk a kockára vágott paradicsomot.
- Ha kissé átforgattuk tegyük bele a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát.
- Ezután mehet bele a bazsalikom is és végül a gombát is szórjuk bele.
- Közepes lángon főzzük az egészet addig, amíg a csirke megsül és a gomba is puha lesz.
- Frissen tálaljuk, köretként párolt rizst vagy tésztát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk!