Olaszos csirkemell gombás-paradicsomos mártással

A karácsonyi készülődés közepette a vasárnapi ebédnek egy gyors és szaftos csirkemell kerül a családi asztalra. Csirkemelleket gombás és paradicsomos szósszal olaszosan készítjük el.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl paradicsompĂĽrĂ©
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 3 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A csirkemellet és a gombát vágjuk szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát karikákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk meg rajta a vöröshagymát.
  3. A csirkét sóval és borssal szórjuk megízlés szerint, majd rakjuk bele a serpenyőbe a hagyma mellé.
  4. Nagy lángon néhány percig sütjük mind két oldalát, ezután rádobjuk a kockára vágott paradicsomot.
  5. Ha kissé átforgattuk tegyük bele a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát.
  6. Ezután mehet bele a bazsalikom is és végül a gombát is szórjuk bele.
  7. Közepes lángon főzzük az egészet addig, amíg a csirke megsül és a gomba is puha lesz.
  8. Frissen tálaljuk, köretként párolt rizst vagy tésztát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

 616