Olaszos csirkemell gombás-paradicsomos mártással

      Gombás-paradicsomos csirkemell recept

      A karácsonyi készülődés közepette a vasárnapi ebédnek egy gyors és szaftos csirkemell kerül a családi asztalra. Csirkemelleket gombás és paradicsomos szósszal olaszosan készítjük el.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg csirkemell
      • 20 dkg gomba
      • 3 dl paradicsompüré
      • 2 db paradicsom
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 ág bazsalikom
      • 3 evőkanál olívaolaj
      • 1 db vöröshagyma
      • só, őrölt fekete bors

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A csirkemellet és a gombát vágjuk szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát karikákra vágjuk.
      2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk meg rajta a vöröshagymát.
      3. A csirkét sóval és borssal szórjuk megízlés szerint, majd rakjuk bele a serpenyőbe a hagyma mellé.
      4. Nagy lángon néhány percig sütjük mind két oldalát, ezután rádobjuk a kockára vágott paradicsomot.
      5. Ha kissé átforgattuk tegyük bele a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát.
      6. Ezután mehet bele a bazsalikom is és végül a gombát is szórjuk bele.
      7. Közepes lángon főzzük az egészet addig, amíg a csirke megsül és a gomba is puha lesz.
      8. Frissen tálaljuk, köretként párolt rizst vagy tésztát kínálhatunk mellé.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank