Rántott gombafejek töltve

      Rántott gombafejek töltve

      Könnyen elkészíthető egytálételt kapunk, hogy a nagyobb gombfejekbe dinsztelt gombaszárat teszünk. Majd mindezt kirántva tálaljuk.

      Hozzávalók: (4 főre)

      • 75 dkg nagy fejű csiperkegomba
      • 1 nagy fej vöröshagyma
      • őrölt fekete bors
      • 4 tojás
      • étolaj
      • liszt
      • zsemlemorzsa

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint:   könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a gombaszáraktól megszabadítjuk. A szárakat apróra vagdaljuk.
      2. A vöröshagymát 3 evőkanál olajon megdinszteljük.
      3. Hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat, sóval-borssal ízesítjük és puhára pároljuk.
      4. 2 tojást adunk hozzá, amivel besűrítjük.
      5. Az előkészített gombákba betöltjük az előbb elkészített tölteléket.
      6. A töltött gombafejeket, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
      7. Forró és bő olajban kisütjük. Rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank