Könnyen elkészíthető egytálételt kapunk, hogy a nagyobb gombfejekbe dinsztelt gombaszárat teszünk. Majd mindezt kirántva tálaljuk.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 75 dkg nagy fejű csiperkegomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 4 tojás
  • étolaj
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint:   könnyű

Elkészítés menete:

  1. A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a gombaszáraktól megszabadítjuk. A szárakat apróra vagdaljuk.
  2. A vöröshagymát 3 evőkanál olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat, sóval-borssal ízesítjük és puhára pároljuk.
  4. 2 tojást adunk hozzá, amivel besűrítjük.
  5. Az előkészített gombákba betöltjük az előbb elkészített tölteléket.
  6. A töltött gombafejeket, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
  7. Forró és bő olajban kisütjük. Rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading