Könnyen elkészíthető egytálételt kapunk, hogy a nagyobb gombfejekbe dinsztelt gombaszárat teszünk. Majd mindezt kirántva tálaljuk.
Hozzávalók: (4 főre)
- 75 dkg nagy fejű csiperkegomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 4 tojás
- étolaj
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítés menete:
- A megpucolt gombafejeket sózzuk, borsozzuk, a gombaszáraktól megszabadítjuk. A szárakat apróra vagdaljuk.
- A vöröshagymát 3 evőkanál olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat, sóval-borssal ízesítjük és puhára pároljuk.
- 2 tojást adunk hozzá, amivel besűrítjük.
- Az előkészített gombákba betöltjük az előbb elkészített tölteléket.
- A töltött gombafejeket, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
- Forró és bő olajban kisütjük. Rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!