Túróval töltött gomba

Fenséges és könnyű étel a túróval töltött gomba. Túró, gomba, sajt ínycsiklandó harmóniája, megbolondítva zöld fűszerekkel.

HozzávalĂłk: (4 fĹ‘re)

  • 30 dkg tehĂ©ntĂşrĂł
  • 12 dkg juhtĂşrĂł
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávĂ©skanál kakukkfű
  • 1 kávĂ©skanál szárĂ­tott kapor
  • 1 fĂ©l kápia paprika
  • kevĂ©s Ă©tolaj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg mozarella sajt vagy trappista sajt

ElkĂ©szĂ­tĂ©si idĹ‘:  35 perc

NehĂ©zsĂ©gi szint:   közepes

Elkészítés menete:

  1. A túrót összekeverjük a tálban, sózzuk és borsozzuk. Majd belenyomunk 1 gerezd fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a kakkukfüvet, szárított kaprot, mustárt. Mindegyikből mehet bele 1 kávéskanálnyi.
  3. Apróra kockázott kápia paprikát teszünk bele és jól eldolgozzuk.
  4. A korábban megtisztított és tönkjétől megfosztott gombát egy serpenyőbe helyezzük, enyhén olajjal bekenjük.
  5. Kanál segítségével a gombákat a korábban készült túrótöltelékkel megtöltjük.
  6. A gombák tetejére vékonyra szelt mozarella sajtot vagy reszelt sajtot teszünk.
  7. Légkeveréses sütőben 180 °C-n 20-25 perc alatt megsütjük. Rizzsel és/vagy párolt zöldséggel fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 368