Túróval töltött gomba
FensĂ©ges Ă©s könnyű Ă©tel a tĂşrĂłval töltött gomba. TĂşrĂł, gomba, sajt ĂnycsiklandĂł harmĂłniája, megbolondĂtva zöld fűszerekkel.
Hozzávalók: (4 főre)
- 30 dkg tehéntúró
- 12 dkg juhtĂşrĂł
- sĂł
- őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávĂ©skanál szárĂtott kapor
- 1 fél kápia paprika
- kevés étolaj
- 50 dkg csiperkegomba
- 10 dkg mozarella sajt vagy trappista sajt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A túrót összekeverjük a tálban, sózzuk és borsozzuk. Majd belenyomunk 1 gerezd fokhagymát.
- Hozzáadjuk a kakkukfĂĽvet, szárĂtott kaprot, mustárt. MindegyikbĹ‘l mehet bele 1 kávĂ©skanálnyi.
- Apróra kockázott kápia paprikát teszünk bele és jól eldolgozzuk.
- A korábban megtisztĂtott Ă©s tönkjĂ©tĹ‘l megfosztott gombát egy serpenyĹ‘be helyezzĂĽk, enyhĂ©n olajjal bekenjĂĽk.
- Kanál segĂtsĂ©gĂ©vel a gombákat a korábban kĂ©szĂĽlt tĂşrĂłtöltelĂ©kkel megtöltjĂĽk.
- A gombák tetejére vékonyra szelt mozarella sajtot vagy reszelt sajtot teszünk.
- Légkeveréses sütőben 180 °C-n 20-25 perc alatt megsütjük. Rizzsel és/vagy párolt zöldséggel fogyasztjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
194