Az arab konyha a különleges fűszerei miatt nevezetes, ezúttal egy olyan ételt készítünk, ami mellőzi a itthon nehezen beszerezhető arab fűszerek használatát. Ez az arab csirkeétel egy könnyen elkészíthető finom főétel, ami különleges ízvilágával egy különleges színfolt a hagyományos európai konyha mellett. De nézzük is hogyan készül.
Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg gomba
- 1 nagyon fiatal egész csirke (1-1,5 kg-os)
- 2 egész citrom leve
- 15 dkg vaj
- pirospaprika
- tört fahéj
- 1,5 evőkanál finom liszt
- só
- víz
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: Nehéz
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra daraboljuk.
- A megolvasztott vajban megpároljuk a csirkét.
- Az így elkészített csirkét kivesszük az edényből és a forró vajban megpirítjuk az előkészített gombát.
- Kevés vajban az 1,5 evőkanál liszt felhasználásával rántást készítünk, amit vízzel felöntünk és felforralunk.
- Ezt a rántást sózzuk, pirospaprikát és tört fahéjt adunk hozzá ízlés szerint, amit alaposan elkeverünk. Ha ez kész, ráöntjük a csirkére.
- Együtt főzzük addig, míg a csirke puhulni nem kezd, majd hozzáadjuk a megpárolt gombát.
- Tálalás előtt hozzáöntjük a citromok kifacsart levét.
- Tálaláskor a pirított gombára helyezzük a felvágott csirkedarabokat és citromos lével meglocsoljuk.
- Köretként sáfránnyal ízesített rizst adunk hozzá.
Jó étvágyat