Arab gombás csirke
Az arab konyha a kĂĽlönleges fűszerei miatt nevezetes, ezĂşttal egy olyan Ă©telt kĂ©szĂtĂĽnk, ami mellĹ‘zi a itthon nehezen beszerezhetĹ‘ arab fűszerek használatát. Ez az arab csirkeĂ©tel egy könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ finom főétel, ami kĂĽlönleges Ăzvilágával egy kĂĽlönleges szĂnfolt a hagyományos eurĂłpai konyha mellett. De nĂ©zzĂĽk is hogyan kĂ©szĂĽl.
Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg gomba
- 1 nagyon fiatal egész csirke (1-1,5 kg-os)
- 2 egész citrom leve
- 15 dkg vaj
- pirospaprika
- tört fahéj
- 1,5 evőkanál finom liszt
- sĂł
- vĂz
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 90 perc
Nehézségi szint: Nehéz
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra daraboljuk.
- A megolvasztott vajban megpároljuk a csirkét.
- Az Ăgy elkĂ©szĂtett csirkĂ©t kivesszĂĽk az edĂ©nybĹ‘l Ă©s a forrĂł vajban megpirĂtjuk az elĹ‘kĂ©szĂtett gombát.
- KevĂ©s vajban az 1,5 evĹ‘kanál liszt felhasználásával rántást kĂ©szĂtĂĽnk, amit vĂzzel felöntĂĽnk Ă©s felforralunk.
- Ezt a rántást sĂłzzuk, pirospaprikát Ă©s tört fahĂ©jt adunk hozzá ĂzlĂ©s szerint, amit alaposan elkeverĂĽnk. Ha ez kĂ©sz, ráöntjĂĽk a csirkĂ©re.
- EgyĂĽtt fĹ‘zzĂĽk addig, mĂg a csirke puhulni nem kezd, majd hozzáadjuk a megpárolt gombát.
- Tálalás előtt hozzáöntjük a citromok kifacsart levét.
- Tálaláskor a pirĂtott gombára helyezzĂĽk a felvágott csirkedarabokat Ă©s citromos lĂ©vel meglocsoljuk.
- KöretkĂ©nt sáfránnyal ĂzesĂtett rizst adunk hozzá.
Jó étvágyat
212