Arab gombás csirke

Az arab konyha a különleges fűszerei miatt nevezetes, ezúttal egy olyan ételt készítünk, ami mellőzi a itthon nehezen beszerezhető arab fűszerek használatát. Ez az arab csirkeétel egy könnyen elkészíthető finom főétel, ami különleges ízvilágával egy különleges színfolt a hagyományos európai konyha mellett. De nézzük is hogyan készül.

Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagyon fiatal egĂ©sz csirke (1-1,5 kg-os)
  • 2 egĂ©sz citrom leve
  • 15 dkg vaj
  • pirospaprika
  • tört fahĂ©j
  • 1,5 evĹ‘kanál finom liszt
  • sĂł
  • vĂ­z

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: Nehéz

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra daraboljuk.
  2. A megolvasztott vajban megpároljuk a csirkét.
  3. Az így elkészített csirkét kivesszük az edényből és a forró vajban megpirítjuk az előkészített gombát.
  4. Kevés vajban az 1,5 evőkanál liszt felhasználásával rántást készítünk, amit vízzel felöntünk és felforralunk.
  5. Ezt a rántást sózzuk, pirospaprikát és tört fahéjt adunk hozzá ízlés szerint, amit alaposan elkeverünk. Ha ez kész, ráöntjük a csirkére.
  6. Együtt főzzük addig, míg a csirke puhulni nem kezd, majd hozzáadjuk a megpárolt gombát.
  7. Tálalás előtt hozzáöntjük a citromok kifacsart levét.
  8. Tálaláskor a pirított gombára helyezzük a felvágott csirkedarabokat és citromos lével meglocsoljuk.
  9. Köretként sáfránnyal ízesített rizst adunk hozzá.

Jó étvágyat

 212