Arab gombás csirke

      Arab gombás csirke

      Az arab konyha a különleges fűszerei miatt nevezetes, ezúttal egy olyan ételt készítünk, ami mellőzi a itthon nehezen beszerezhető arab fűszerek használatát. Ez az arab csirkeétel egy könnyen elkészíthető finom főétel, ami különleges ízvilágával egy különleges színfolt a hagyományos európai konyha mellett. De nézzük is hogyan készül.

      Márton-napi lakomák elengedhetetlen kelléke a libacomb és újbor. Ennek apropóján egy gombával töltött libacomb receptjét mutatom meg.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg gomba
      • 1 nagyon fiatal egész csirke (1-1,5 kg-os)
      • 2 egész citrom leve
      • 15 dkg vaj
      • pirospaprika
      • tört fahéj
      • 1,5 evőkanál finom liszt
      • víz

      Elkészítési idő: 90 perc

      Nehézségi szint: Nehéz

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra daraboljuk.
      2. A megolvasztott vajban megpároljuk a csirkét.
      3. Az így elkészített csirkét kivesszük az edényből és a forró vajban megpirítjuk az előkészített gombát.
      4. Kevés vajban az 1,5 evőkanál liszt felhasználásával rántást készítünk, amit vízzel felöntünk és felforralunk.
      5. Ezt a rántást sózzuk, pirospaprikát és tört fahéjt adunk hozzá ízlés szerint, amit alaposan elkeverünk. Ha ez kész, ráöntjük a csirkére.
      6. Együtt főzzük addig, míg a csirke puhulni nem kezd, majd hozzáadjuk a megpárolt gombát.
      7. Tálalás előtt hozzáöntjük a citromok kifacsart levét.
      8. Tálaláskor a pirított gombára helyezzük a felvágott csirkedarabokat és citromos lével meglocsoljuk.
      9. Köretként sáfránnyal ízesített rizst adunk hozzá.

      Jó étvágyat

      Loading

      blank