Gombás rántotta

Reggelinket feldobhatjuk finom csiperkegombával és elkészíthetjük gombás rántottánkat. Pár egyszerű hozzávaló és már kész is az isteni reggeli. Lássuk mik is az összetevők!

Hozzávalók: (4 főre)

  • 8 db tojás
  • tojásonkĂ©nt 1 csipet sĂł
  • 3 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 3 csipet Ĺ‘rölt fekete bors
  • 30 dkg szeletelt csiperke gomba
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítési idő: 10 perc

Nehézségi szint:  nagyon könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát vékony szeletekre vágom és a melegedőben lévő olajra szórom.
  2. A tojásokat sózva és borsozva egyenletesen összehabarom.
  3. A gombát a melegedő forró olajban közben átforgatom, hogy egyenletesen mindkét oldala lepiruljon.
  4. Miután megpirult a gomba ráöntöm az összekevert tojást.
  5. A tojást egyenletesen szétterítem és hagyom, hogy a serpenyőben süljön. Ízlés szerinti állagra kisütjük.
  6. Díszítésként reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

 562