Gombás rántotta
Reggelinket feldobhatjuk finom csiperkegombával Ă©s elkĂ©szĂthetjĂĽk gombás rántottánkat. Pár egyszerű hozzávalĂł Ă©s már kĂ©sz is az isteni reggeli. Lássuk mik is az összetevĹ‘k!
Hozzávalók: (4 főre)
- 8 db tojás
- tojásonként 1 csipet só
- 3 evőkanál étolaj
- 3 csipet őrölt fekete bors
- 30 dkg szeletelt csiperke gomba
- 10 dkg reszelt sajt
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 10 perc
Nehézségi szint: nagyon könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát vékony szeletekre vágom és a melegedőben lévő olajra szórom.
- A tojásokat sózva és borsozva egyenletesen összehabarom.
- A gombát a melegedő forró olajban közben átforgatom, hogy egyenletesen mindkét oldala lepiruljon.
- Miután megpirult a gomba ráöntöm az összekevert tojást.
- A tojást egyenletesen szĂ©tterĂtem Ă©s hagyom, hogy a serpenyĹ‘ben sĂĽljön. ĂŤzlĂ©s szerinti állagra kisĂĽtjĂĽk.
- DĂszĂtĂ©skĂ©nt reszelt sajtot szĂłrhatunk a tetejĂ©re.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
466