Nagyváradi töltött gomba

      Nagyváradi töltött gomba recept

      A mai vacsorára egy nagyon egyszerű és gyors töltött gomba receptet készítettem. A túróval és szalonnával ízesített töltött gomba kevés tejföllel megkenve nagyon finom kísérője lehet bármely húsételnek, de önmagában is fogyasztható. Érdemes kipróbálni. Lássuk is a receptjét!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 60 dkg csiperkegomba
      • 25 dkg juhtúró
      • 10 dkg szalonna
      • 1 db tojás
      • 2 dl tejföl
      • 5 dkg zsír
      • őrölt feketebors
      • néhány kanál tejföl a tálaláshoz és díszítéshez
      • jénai tál a sütéshez

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát jól megmossuk, megtisztítjuk és kizsírozott jénai tálba, a kalapjával lefelé fordítva, sóval, borssal ízesítve forró sütőben 5-8 percig elősütjük.
      2. A sóval ízesített juhtúróba először belekeverjük a tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
      3. A gombát diónyi nagyságú túrótöltelékkel megtöltjük, ízlés szerint vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
      4. Tejföllel meglocsolva melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank