Nagyváradi töltött gomba
A mai vacsorára egy nagyon egyszerű Ă©s gyors töltött gomba receptet kĂ©szĂtettem. A tĂşrĂłval Ă©s szalonnával ĂzesĂtett töltött gomba kevĂ©s tejföllel megkenve nagyon finom kĂsĂ©rĹ‘je lehet bármely hĂşsĂ©telnek, de önmagában is fogyaszthatĂł. Érdemes kiprĂłbálni. Lássuk is a receptjĂ©t!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg csiperkegomba
- 25 dkg juhtĂşrĂł
- 10 dkg szalonna
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsĂr
- sĂł
- őrölt feketebors
- nĂ©hány kanál tejföl a tálaláshoz Ă©s dĂszĂtĂ©shez
- jénai tál a sütéshez
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát jĂłl megmossuk, megtisztĂtjuk Ă©s kizsĂrozott jĂ©nai tálba, a kalapjával lefelĂ© fordĂtva, sĂłval, borssal ĂzesĂtve forrĂł sĂĽtĹ‘ben 5-8 percig elĹ‘sĂĽtjĂĽk.
- A sĂłval ĂzesĂtett juhtĂşrĂłba elĹ‘ször belekeverjĂĽk a tojássárgáját, majd a kemĂ©ny habbá vert tojásfehĂ©rjĂ©t.
- A gombát diĂłnyi nagyságĂş tĂşrĂłtöltelĂ©kkel megtöltjĂĽk, ĂzlĂ©s szerint vĂ©kony szalonnaszeletekkel beborĂtjuk, Ă©s elĹ‘melegĂtett 180 °C-os sĂĽtĹ‘ben 10-15 percig sĂĽtjĂĽk.
- Tejföllel meglocsolva melegen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
170