A mai vacsorára egy nagyon egyszerű és gyors töltött gomba receptet készítettem. A túróval és szalonnával ízesített töltött gomba kevés tejföllel megkenve nagyon finom kísérője lehet bármely húsételnek, de önmagában is fogyasztható. Érdemes kipróbálni. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 60 dkg csiperkegomba
- 25 dkg juhtúró
- 10 dkg szalonna
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsír
- só
- őrölt feketebors
- néhány kanál tejföl a tálaláshoz és díszítéshez
- jénai tál a sütéshez
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát jól megmossuk, megtisztítjuk és kizsírozott jénai tálba, a kalapjával lefelé fordítva, sóval, borssal ízesítve forró sütőben 5-8 percig elősütjük.
- A sóval ízesített juhtúróba először belekeverjük a tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A gombát diónyi nagyságú túrótöltelékkel megtöltjük, ízlés szerint vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
- Tejföllel meglocsolva melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!