Nagyváradi töltött gomba

A mai vacsorára egy nagyon egyszerű és gyors töltött gomba receptet készítettem. A túróval és szalonnával ízesített töltött gomba kevés tejföllel megkenve nagyon finom kísérője lehet bármely húsételnek, de önmagában is fogyasztható. Érdemes kipróbálni. Lássuk is a receptjét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg juhtĂşrĂł
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zsĂ­r
  • sĂł
  • Ĺ‘rölt feketebors
  • nĂ©hány kanál tejföl a tálaláshoz Ă©s dĂ­szĂ­tĂ©shez
  • jĂ©nai tál a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát jól megmossuk, megtisztítjuk és kizsírozott jénai tálba, a kalapjával lefelé fordítva, sóval, borssal ízesítve forró sütőben 5-8 percig elősütjük.
  2. A sóval ízesített juhtúróba először belekeverjük a tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A gombát diónyi nagyságú túrótöltelékkel megtöltjük, ízlés szerint vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
  4. Tejföllel meglocsolva melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 170