
Ezúttal karácsonyi hidegtálat készÃtünk vendégek fogadására, töltött húsként készült pulykamellet készÃtünk, melyet cukkinis-gombás krémmel töltünk meg. Egy nappal a fogadás elÅ‘tt érdemes elÅ‘készülni vele, hogy a hús pácolódjon.
Hozzávalók: (10 adag)
- 70 dkg pulykamellfilé
- 1,5 dl joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 1 db nagyobb cukkini
- 25 dkg champignon gomba
- 10 dkg felkockázott zsemle
- 1 db tojás
- Ãzlés szerint só
- Ãzlés szerint őrölt feketebors
- 12 dkg szeletelt bacon
- őzgerincforma a sütéshez
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A pulykamellbÅ‘l szeleteket vágunk és kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk.Â
- A fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba és megkenjük vele a hússzeleteket. Majd 3-4 órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Egy Å‘zgerincformát alufóliával kibélelünk, és oldalt is hogy lelógjon a fólia, és kirakjuk vékonyra szeletelt bacon szeletekkel, egymás mellé keresztbe helyezve.Â
- A pulykamell szeletekkel kibéleljük az őzgerincet, rárakva a baconre.
- ElkészÃtjük a tölteléket:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon lepirÃtjuk, hozzáadjuk a megtisztÃtott szeletekre vágott gombát, a lereszelt cukkinit, puhára pároljuk.
- Kicsit kihűtjük, majd hozzáadunk egy tojást, sót, borsot, és annyi zsemlekockát amennyi a nedvességét fölszÃvja (kb. 10 dkg.), összegyúrjuk.
- A tölteléket az őzgerinc közepébe helyezzük a húsra, befedjük pulykaszelettel, ráhajtjuk a bacont majd a fóliát.
- 180 °C-on, 30 percig sütjük, majd kivesszük és átfordÃtjuk egy másik tepsibe, lehúzzuk az alufóliát, vissza tesszük a sütÅ‘be 10-15 percre, hogy a bacon szépen rápiruljon.
- Hidegtálként kÃnáljuk, kenyérrel vagy pirÃtóssal a legfinomabb némi saláta kÃséretében.
Jó étvágyat kÃvánunk!