Karácsonyi hidegtál: Sült pulykamelltekercs cukkinis-gombás töltelékkel

      Karácsonyi hidegtál: Pulykamell gombás-cukkinis töltelékkel

      Ezúttal karácsonyi hidegtálat készítünk vendégek fogadására, töltött húsként készült pulykamellet készítünk, melyet cukkinis-gombás krémmel töltünk meg. Egy nappal a fogadás előtt érdemes előkészülni vele, hogy a hús pácolódjon.
      Hozzávalók: (10 adag)

      • 70 dkg pulykamellfilé
      • 1,5 dl joghurt
      • 4 gerezd fokhagyma
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 evÅ‘kanál étolaj
      • 1 db nagyobb cukkini
      • 25 dkg champignon gomba
      • 10 dkg felkockázott zsemle
      • 1 db tojás
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint őrölt feketebors
      • 12 dkg szeletelt bacon
      • Å‘zgerincforma a sütéshez

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A pulykamellbÅ‘l szeleteket vágunk és kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk.Â
      2. A fokhagymát lereszeljük, belekeverjük a joghurtba és megkenjük vele a hússzeleteket. Majd 3-4 órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
      3. Egy Å‘zgerincformát alufóliával kibélelünk, és oldalt is hogy lelógjon a fólia, és kirakjuk vékonyra szeletelt bacon szeletekkel, egymás mellé keresztbe helyezve.Â
      4. A pulykamell szeletekkel kibéleljük az őzgerincet, rárakva a baconre.
      5. Elkészítjük a tölteléket:
        • A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított szeletekre vágott gombát, a lereszelt cukkinit, puhára pároljuk.
        • Kicsit kihűtjük, majd hozzáadunk egy tojást, sót, borsot, és annyi zsemlekockát amennyi a nedvességét fölszívja (kb. 10 dkg.), összegyúrjuk.
        • A tölteléket az Å‘zgerinc közepébe helyezzük a húsra, befedjük pulykaszelettel, ráhajtjuk a bacont majd a fóliát.
      6. 180 °C-on, 30 percig sütjük, majd kivesszük és átfordítjuk egy másik tepsibe, lehúzzuk az alufóliát, vissza tesszük a sütőbe 10-15 percre, hogy a bacon szépen rápiruljon.
      7. Hidegtálként kínáljuk, kenyérrel vagy pirítóssal a legfinomabb némi saláta kíséretében.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank