Gombás tokány csirkemellből

Ezúttal egy finom szaftos gombás tokány kerül az asztalra, melyet friss gombából és csirkemellből készítünk el. Köretként pedig tésztát adunk hozzá.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemell (kockára vágva)
  • 40 dkg csiperke gomba (megtisztĂ­tott Ă©s felszeletelt gomba)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fĂ©l kávĂ©skanál tárkony
  • 1 evĹ‘kanál Ĺ‘rölt pirospaprika
  • 1 pohár (2,5 dl tejföl)
  • bors, sĂł
  • kevĂ©s Ă©tolaj

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítési idő: 40 perc

  1. Az hagymát apróra vágom, közben sózom és kevés olajon elkezdem pirítani.
  2. A fokhagymát apróra vágom és mikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadom.
  3. Míg pirul a hagyma hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Pár percig párolom és mikor már megfehéredett hozzáadom az 1 evőkanál pirospaprikát és összesütöm 1-2 percre.
  4. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje és belerakom a felaprított csiperkegombát.
  5. Az edényt lefedem és 10-12 percig főzöm, amíg gomba megpuhul.
  6. Végül hozzáadom a felhabart tejfölt és azzal besűrítem, tehát újra felforralom.
  7. Csavart tésztával frissen tálaljuk.

 230