Ezúttal egy finom szaftos gombás tokány kerül az asztalra, melyet friss gombából és csirkemellből készítünk el. Köretként pedig tésztát adunk hozzá.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg csirkemell (kockára vágva)
- 40 dkg csiperke gomba (megtisztított és felszeletelt gomba)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál tárkony
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 pohár (2,5 dl tejföl)
- bors, só
- kevés étolaj
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés menete:
- Az hagymát apróra vágom, közben sózom és kevés olajon elkezdem pirítani.
- A fokhagymát apróra vágom és mikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadom.
- Míg pirul a hagyma hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Pár percig párolom és mikor már megfehéredett hozzáadom az 1 evőkanál pirospaprikát és összesütöm 1-2 percre.
- Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje és belerakom a felaprított csiperkegombát.
- Az edényt lefedem és 10-12 percig főzöm, amíg gomba megpuhul.
- Végül hozzáadom a felhabart tejfölt és azzal besűrítem, tehát újra felforralom.
- Csavart tésztával frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!