Gombás tokány csirkemellből

      Gombás tokány csirkemellből recept

      Ezúttal egy finom szaftos gombás tokány kerül az asztalra, melyet friss gombából és csirkemellből készítünk el. Köretként pedig tésztát adunk hozzá.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 40 dkg csirkemell (kockára vágva)
      • 40 dkg csiperke gomba (megtisztított és felszeletelt gomba)
      • 1 fej vöröshagyma
      • 4 gerezd fokhagyma
      • fél kávéskanál tárkony
      • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
      • 1 pohár (2,5 dl tejföl)
      • bors, só
      • kevés étolaj

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítési idő: 40 perc

      1. Az hagymát apróra vágom, közben sózom és kevés olajon elkezdem pirítani.
      2. A fokhagymát apróra vágom és mikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadom.
      3. Míg pirul a hagyma hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Pár percig párolom és mikor már megfehéredett hozzáadom az 1 evőkanál pirospaprikát és összesütöm 1-2 percre.
      4. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje és belerakom a felaprított csiperkegombát.
      5. Az edényt lefedem és 10-12 percig főzöm, amíg gomba megpuhul.
      6. Végül hozzáadom a felhabart tejfölt és azzal besűrítem, tehát újra felforralom.
      7. Csavart tésztával frissen tálaljuk.

      Loading

      blank