Gombás lepény

      Gombás lepény

      Egyszerű és könnyen elkészíthető reggelire, vagy vacsorára a gombás lepény. Lássuk, hogy készül ez a finom étel.

      Hozzávalók: (1 személyre)

      • 40 dkg friss csiperke gomba
      • 2 tojás
      • só, őrölt fekete bors
      • 2 evőkanál finomliszt
      • zsír vagy étolaj (az étel kisütéséhez)

      Elkészítési idő:20 perc

      Nehézségi szint: Nagyon könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Az elkészítés friss gombát megtisztítjuk és hideg vízben áztatjuk.
      2. Ezután a gombát bő vízben megmossuk és puhára főzzük. A főzővízből kiszedjük a gombát, jól kinyomjuk és ledaráljuk.
      3. A gombához hozzáadunk 2 tojást, ízlés szerint sőzzuk és borsozzuk.
      4. Lisztet teszünk hozzá, jól csomómentesre elkeverjük és besűrítjük.
      5. Lepényt formálunk a masszából és forró zsírban vagy étolajban kisütjük.

      Jó étvágyunk kívánunk!

      Loading

      blank