Gombás lepény
Egyszerű Ă©s könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ reggelire, vagy vacsorára a gombás lepĂ©ny. Lássuk, hogy kĂ©szĂĽl ez a finom Ă©tel.
Hozzávalók: (1 személyre)
- 40 dkg friss csiperke gomba
- 2 tojás
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál finomliszt
- zsĂr vagy Ă©tolaj (az Ă©tel kisĂĽtĂ©sĂ©hez)
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 20 perc
Nehézségi szint: Nagyon könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Az elkĂ©szĂtĂ©s friss gombát megtisztĂtjuk Ă©s hideg vĂzben áztatjuk.
- Ezután a gombát bĹ‘ vĂzben megmossuk Ă©s puhára fĹ‘zzĂĽk. A fĹ‘zĹ‘vĂzbĹ‘l kiszedjĂĽk a gombát, jĂłl kinyomjuk Ă©s ledaráljuk.
- A gombához hozzáadunk 2 tojást, ĂzlĂ©s szerint sĹ‘zzuk Ă©s borsozzuk.
- Lisztet teszĂĽnk hozzá, jĂłl csomĂłmentesre elkeverjĂĽk Ă©s besűrĂtjĂĽk.
- LepĂ©nyt formálunk a masszábĂłl Ă©s forrĂł zsĂrban vagy Ă©tolajban kisĂĽtjĂĽk.
JĂł Ă©tvágyunk kĂvánunk!
258