Egyszerű és könnyen elkészíthető reggelire, vagy vacsorára a gombás lepény. Lássuk, hogy készül ez a finom étel.
Hozzávalók: (1 személyre)
- 40 dkg friss csiperke gomba
- 2 tojás
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál finomliszt
- zsír vagy étolaj (az étel kisütéséhez)
Elkészítési idő:20 perc
Nehézségi szint: Nagyon könnyű
Elkészítés menete:
- Az elkészítés friss gombát megtisztítjuk és hideg vízben áztatjuk.
- Ezután a gombát bő vízben megmossuk és puhára főzzük. A főzővízből kiszedjük a gombát, jól kinyomjuk és ledaráljuk.
- A gombához hozzáadunk 2 tojást, ízlés szerint sőzzuk és borsozzuk.
- Lisztet teszünk hozzá, jól csomómentesre elkeverjük és besűrítjük.
- Lepényt formálunk a masszából és forró zsírban vagy étolajban kisütjük.
Jó étvágyunk kívánunk!