Gombás lepény

Egyszerű és könnyen elkészíthető reggelire, vagy vacsorára a gombás lepény. Lássuk, hogy készül ez a finom étel.

Hozzávalók: (1 személyre)

  • 40 dkg friss csiperke gomba
  • 2 tojás
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 2 evĹ‘kanál finomliszt
  • zsĂ­r vagy Ă©tolaj (az Ă©tel kisĂĽtĂ©sĂ©hez)

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Nagyon könnyű

Elkészítés menete:

  1. Az elkészítés friss gombát megtisztítjuk és hideg vízben áztatjuk.
  2. Ezután a gombát bő vízben megmossuk és puhára főzzük. A főzővízből kiszedjük a gombát, jól kinyomjuk és ledaráljuk.
  3. A gombához hozzáadunk 2 tojást, ízlés szerint sőzzuk és borsozzuk.
  4. Lisztet teszünk hozzá, jól csomómentesre elkeverjük és besűrítjük.
  5. Lepényt formálunk a masszából és forró zsírban vagy étolajban kisütjük.

Jó étvágyunk kívánunk!

 258