TejszĂ­nes-petrezselymes gombaszĂłsz sĂĽlt hallal Ă©s rizzsel

Nagyon finom és kis kalóriatartalmú ételt szeretnénk készíteni, akkor nagyon jó választás a sült tengeri hal, amit gombaszósszal és rizzsel tálalva kiváló fogás ebédre.

Hozzávalók: (4 személyre)

Hal:

  • 30 dkg filĂ©zett tengeri hekk
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • kevĂ©s Ă©tolaj a sĂĽtĂ©shez

GombaszĂłsz:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 3 közepes db Ăşjhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 200 ml fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n
  • 2 evĹ‘kanál tejföl
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 csipet szerecsendiĂł
  • 2,5 dl (pohárnyi) rizs Ă©s 5 dl vĂ­z

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halfiléket 3-3 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A friss petrezselymet felaprítjuk.
  2. A pohárnyi rizst feltesszük fél liter vízzel főni, amit ízlés szerint sózunk.
  3. Kevés olajon az újhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Rendszeres kevergetés mellett pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt főzzük. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük. Ha felfőtt, akkor levehető a tűzhelyről.
  5. Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt rotyogtatjuk. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük, a gázról levesszük.
  6. A fentieket rizzsel tálaljuk a következő módon: alul rizs, rajta a halszeletek, mindez nyakon öntve a gombás szósszal.

Jó étvágyat kívánunk!

 49