Tejszínes-petrezselymes gombaszósz sült hallal és rizzsel

      Tejszínes petrezselymes gombaszósz sült hallal és rizzsel

      Nagyon finom és kis kalóriatartalmú ételt szeretnénk készíteni, akkor nagyon jó választás a sült tengeri hal, amit gombaszósszal és rizzsel tálalva kiváló fogás ebédre.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      Hal:

      • 30 dkg filézett tengeri hekk
      • só ízlés szerint
      • őrölt bors ízlés szerint
      • kevés étolaj a sütéshez

      Gombaszósz:

      • 30 dkg csiperkegomba
      • 3 közepes db újhagyma
      • 1 csokor petrezselyem
      • 200 ml főzőtejszín
      • 2 evőkanál tejföl
      • só és őrölt bors ízlés szerint
      • 1 csipet szerecsendió
      • 2,5 dl (pohárnyi) rizs és 5 dl víz

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halfiléket 3-3 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A friss petrezselymet felaprítjuk.
      2. A pohárnyi rizst feltesszük fél liter vízzel főni, amit ízlés szerint sózunk.
      3. Kevés olajon az újhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Rendszeres kevergetés mellett pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
      4. Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt főzzük. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük. Ha felfőtt, akkor levehető a tűzhelyről.
      5. Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt rotyogtatjuk. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük, a gázról levesszük.
      6. A fentieket rizzsel tálaljuk a következő módon: alul rizs, rajta a halszeletek, mindez nyakon öntve a gombás szósszal.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank