TejszĂnes-petrezselymes gombaszĂłsz sĂĽlt hallal Ă©s rizzsel
Nagyon finom Ă©s kis kalĂłriatartalmĂş Ă©telt szeretnĂ©nk kĂ©szĂteni, akkor nagyon jĂł választás a sĂĽlt tengeri hal, amit gombaszĂłsszal Ă©s rizzsel tálalva kiválĂł fogás ebĂ©dre.
Hozzávalók: (4 személyre)
Hal:
- 30 dkg filézett tengeri hekk
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
- kevés étolaj a sütéshez
GombaszĂłsz:
- 30 dkg csiperkegomba
- 3 közepes db újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml fĹ‘zĹ‘tejszĂn
- 2 evőkanál tejföl
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
- 1 csipet szerecsendiĂł
- 2,5 dl (pohárnyi) rizs Ă©s 5 dl vĂz
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Az Ăşjhagymát felkarikázzuk, a gombát megtisztĂtjuk, felszeleteljĂĽk. A halfilĂ©ket 3-3 egyforma darabra vágjuk, sĂłzzuk, borsozzuk. A friss petrezselymet felaprĂtjuk.
- A pohárnyi rizst feltesszĂĽk fĂ©l liter vĂzzel fĹ‘ni, amit ĂzlĂ©s szerint sĂłzunk.
- KevĂ©s olajon az Ăşjhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Rendszeres kevergetĂ©s mellett pirĂtjuk. SĂłval, borssal, szerecsendiĂłval fűszerezzĂĽk.
- Ha a gomba megpuhult, a tejszĂnt kikeverjĂĽk a tejföllel, Ă©s ráöntjĂĽk. 2-3 percig egyĂĽtt fĹ‘zzĂĽk. Ezt követĹ‘en a felaprĂtott petrezselymet a szĂłszba szĂłrjuk, összekeverjĂĽk. Ha felfĹ‘tt, akkor levehetĹ‘ a tűzhelyrĹ‘l.
- Ha a gomba megpuhult, a tejszĂnt kikeverjĂĽk a tejföllel, Ă©s ráöntjĂĽk. 2-3 percig egyĂĽtt rotyogtatjuk. Ezt követĹ‘en a felaprĂtott petrezselymet a szĂłszba szĂłrjuk, összekeverjĂĽk, a gázrĂłl levesszĂĽk.
- A fentieket rizzsel tálaljuk a következő módon: alul rizs, rajta a halszeletek, mindez nyakon öntve a gombás szósszal.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
49