Nagyon finom és kis kalóriatartalmú ételt szeretnénk készíteni, akkor nagyon jó választás a sült tengeri hal, amit gombaszósszal és rizzsel tálalva kiváló fogás ebédre.
Hozzávalók: (4 személyre)
Hal:
- 30 dkg filézett tengeri hekk
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- kevés étolaj a sütéshez
Gombaszósz:
- 30 dkg csiperkegomba
- 3 közepes db újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 200 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál tejföl
- só és őrölt bors ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
- 2,5 dl (pohárnyi) rizs és 5 dl víz
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halfiléket 3-3 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A friss petrezselymet felaprítjuk.
- A pohárnyi rizst feltesszük fél liter vízzel főni, amit ízlés szerint sózunk.
- Kevés olajon az újhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Rendszeres kevergetés mellett pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt főzzük. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük. Ha felfőtt, akkor levehető a tűzhelyről.
- Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt rotyogtatjuk. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük, a gázról levesszük.
- A fentieket rizzsel tálaljuk a következő módon: alul rizs, rajta a halszeletek, mindez nyakon öntve a gombás szósszal.
Jó étvágyat kívánunk!