Ezúttal sertés darálthúsos, tükörtojásos és persze gombás étel került a családi asztalra, amit tepsiben készítünk el. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés módját! (Forrás: https://videkize.hu/recept/gombas-okorszem)
Hozzávalók:(4 személyre)
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér (kevés tejben beáztatjuk)
- 7-9 db tojás
- őrölt pirospaprika
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- oregáno
- 1 evőkanál paradicsompüré
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Apróra vágjuk a gombát és a vöröshagymát.
- Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a darált húst, majd kis idő múlva a gombát is, és zsírjára sütjük. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pár levél összemorzsolt bazsalikommal, oregánóval.
- Hozzáadjuk őrölt pirospaprikával, és adunk hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
- A zsemléket vagy a kenyereket beáztatjuk kevés tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk, és rámorzsoljuk a húsos-gombás ragura.
- Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
- Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, belesimítjuk a húsos keveréket.
- Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
- Frissen tálaljuk köretként burgonyapürével, rizzsel, míg hidegen zöld salátával nagyon finom.
Jó étvágyat kívánunk!