Gombás ökörszem recept
EzĂşttal sertĂ©s darálthĂşsos, tĂĽkörtojásos Ă©s persze gombás Ă©tel kerĂĽlt a családi asztalra, amit tepsiben kĂ©szĂtĂĽnk el. Lássuk is a hozzávalĂłkat Ă©s az elkĂ©szĂtĂ©s mĂłdját! (Forrás: https://videkize.hu/recept/gombas-okorszem)
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér (kevés tejben beáztatjuk)
- 7-9 db tojás
- őrölt pirospaprika
- Ĺ‘rölt feketebors (ĂzlĂ©s szerint)
- bazsalikom
- sĂł (ĂzlĂ©s szerint)
- oregáno
- 1 evőkanál paradicsompüré
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Apróra vágjuk a gombát és a vöröshagymát.
- OlĂvaolajon megdinszteljĂĽk a hagymát, rádobjuk a darált hĂşst, majd kis idĹ‘ mĂşlva a gombát is, Ă©s zsĂrjára sĂĽtjĂĽk. Ezután fűszerezzĂĽk sĂłval, borssal, pár levĂ©l összemorzsolt bazsalikommal, oregánĂłval.
- Hozzáadjuk Ĺ‘rölt pirospaprikával, Ă©s adunk hozzá egy evĹ‘kanálnyi sűrĂtett paradicsomot. LevesszĂĽk a tűzrĹ‘l, hagyjuk kihűlni.
- A zsemlĂ©ket vagy a kenyereket beáztatjuk kevĂ©s tejbe vagy vĂzbe, majd kinyomkodjuk, Ă©s rámorzsoljuk a hĂşsos-gombás ragura.
- Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
- Egy tepsit vĂ©konyan kizsĂrozunk, belesimĂtjuk a hĂşsos keverĂ©ket.
- Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat.
- ElĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben 180 °C-on pirosra sĂĽtjĂĽk.
- Frissen tálaljuk köretkĂ©nt burgonyapĂĽrĂ©vel, rizzsel, mĂg hidegen zöld salátával nagyon finom.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
212