Gombás ökörszem recept

Ezúttal sertés darálthúsos, tükörtojásos és persze gombás étel került a családi asztalra, amit tepsiben készítünk el. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés módját! (Forrás: https://videkize.hu/recept/gombas-okorszem)

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg darált hĂşs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 3 zsemle vagy 3 szelet kenyĂ©r (kevĂ©s tejben beáztatjuk)
  • 7-9 db tojás
  • Ĺ‘rölt pirospaprika
  • Ĺ‘rölt feketebors (Ă­zlĂ©s szerint)
  • bazsalikom
  • sĂł (Ă­zlĂ©s szerint)
  • oregáno
  • 1 evĹ‘kanál paradicsompĂĽrĂ©

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. AprĂłra vágjuk a gombát Ă©s a vöröshagymát. 
  2. OlĂ­vaolajon megdinszteljĂĽk a hagymát, rádobjuk a darált hĂşst, majd kis idĹ‘ mĂşlva a gombát is, Ă©s zsĂ­rjára sĂĽtjĂĽk. Ezután fűszerezzĂĽk sĂłval, borssal, pár levĂ©l összemorzsolt bazsalikommal, oregánĂłval.
  3. Hozzáadjuk őrölt pirospaprikával, és adunk hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
  4. A zsemléket vagy a kenyereket beáztatjuk kevés tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk, és rámorzsoljuk a húsos-gombás ragura.
  5. Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
  6. Egy tepsit vĂ©konyan kizsĂ­rozunk, belesimĂ­tjuk a hĂşsos keverĂ©ket. 
  7. Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat.
  8. Előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
  9. Frissen tálaljuk köretként burgonyapürével, rizzsel, míg hidegen zöld salátával nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk!

 212