Gombás ökörszem recept

      Gombás ökörszem recept

      Ezúttal sertés darálthúsos, tükörtojásos és persze gombás étel került a családi asztalra, amit tepsiben készítünk el. Lássuk is a hozzávalókat és az elkészítés módját! (Forrás: https://videkize.hu/recept/gombas-okorszem)

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 30 dkg csiperkegomba
      • 30 dkg darált hús
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér (kevés tejben beáztatjuk)
      • 7-9 db tojás
      • őrölt pirospaprika
      • őrölt feketebors (ízlés szerint)
      • bazsalikom
      • só (ízlés szerint)
      • oregáno
      • 1 evőkanál paradicsompüré

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Apróra vágjuk a gombát és a vöröshagymát. 
      2. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a darált húst, majd kis idő múlva a gombát is, és zsírjára sütjük. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pár levél összemorzsolt bazsalikommal, oregánóval.
      3. Hozzáadjuk őrölt pirospaprikával, és adunk hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
      4. A zsemléket vagy a kenyereket beáztatjuk kevés tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk, és rámorzsoljuk a húsos-gombás ragura.
      5. Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
      6. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, belesimítjuk a húsos keveréket. 
      7. Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat.
      8. Előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
      9. Frissen tálaljuk köretként burgonyapürével, rizzsel, míg hidegen zöld salátával nagyon finom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank