Waldorf saláta pirított gombával és fenyőmaggal

A mai nap egy különleges és nagyon ízletes salátát készítünk el. A Waldorf salátánkat pirított gombával és fenyőmaggal spékeljük meg. Az eredmény egy fenséges saláta. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 5 dkg shiitake gomba
  • 5 dkg laskagomba
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 db alma
  • 1 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n
  • 2 evĹ‘kanál majonĂ©z
  • 1 evĹ‘kanál mustár
  • 3 db aprĂłra vágott zellerlevĂ©l
  • 3 evĹ‘kanál fenyĹ‘mag
  • 1 evĹ‘kanál citromlĂ©

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A zellert és az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, hogy megtartsa a színét. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk őket.
  3. A gombákat megtisztítjuk ,ezután nagyon vékonyra szeleteljük és ropogósra pirítjuk. 
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral és a tejszínnel, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet.
  5. Ebbe a mártásba beleforgatjuk a zelleres almát és meghintjük a pirított gombákkal, illetve pirított fenyőmaggal.
  6. Az alapos elkeverés után frissen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 154