Waldorf saláta pirított gombával és fenyőmaggal

      Waldorf saláta pirított gombával és fenyőmaggal recept

      A mai nap egy különleges és nagyon ízletes salátát készítünk el. A Waldorf salátánkat pirított gombával és fenyőmaggal spékeljük meg. Az eredmény egy fenséges saláta. Lássuk is a receptet!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 5 dkg shiitake gomba
      • 5 dkg laskagomba
      • 1 db kisebb zeller
      • 2 db alma
      • 1 dl főzőtejszín
      • 2 evőkanál majonéz
      • 1 evőkanál mustár
      • 3 db apróra vágott zellerlevél
      • 3 evőkanál fenyőmag
      • 1 evőkanál citromlé

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A zellert és az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
      2. Meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, hogy megtartsa a színét. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk őket.
      3. A gombákat megtisztítjuk ,ezután nagyon vékonyra szeleteljük és ropogósra pirítjuk.
      4. A majonézt összekeverjük a mustárral és a tejszínnel, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet.
      5. Ebbe a mártásba beleforgatjuk a zelleres almát és meghintjük a pirított gombákkal, illetve pirított fenyőmaggal.
      6. Az alapos elkeverés után frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank