A mai nap egy különleges és nagyon Ãzletes salátát készÃtünk el. A Waldorf salátánkat pirÃtott gombával és fenyÅ‘maggal spékeljük meg. Az eredmény egy fenséges saláta. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 5 dkg shiitake gomba
- 5 dkg laskagomba
- 1 db kisebb zeller
- 2 db alma
- 1 dl fÅ‘zÅ‘tejszÃn
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 3 db apróra vágott zellerlevél
- 3 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál citromlé
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A zellert és az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Meglocsoljuk 1 evÅ‘kanál citromlével, hogy megtartsa a szÃnét. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk Å‘ket.
- A gombákat megtisztÃtjuk ,ezután nagyon vékonyra szeleteljük és ropogósra pirÃtjuk.Â
- A majonézt összekeverjük a mustárral és a tejszÃnnel, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet.
- Ebbe a mártásba beleforgatjuk a zelleres almát és meghintjük a pirÃtott gombákkal, illetve pirÃtott fenyÅ‘maggal.
- Az alapos elkeverés után frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!